4

Rygning i klassen

Pige 11 år

Hej jeg er elleve år og går i femte klasse.

 

Jeg fandt ud af at en fra min klasse røg ( han synes åbenbart det er sejt) og han har spurgt andre om de også vil.

 

De svarede nej men det er jeg bange for at han til sidst for overtalt de andre.

Jeg tør ikke sige det til mine forældre for så vil læren få det at vide og det vil ikke være så godt for den person.

Indsendt af: #1, Pige 15 år

Hej 11-årige.

Det er meget godt, at du skriver, og at du endda også er villig til at gøre noget. Det er meget flot og modigt af dig.

Jeg synes, at du skal sige det til din lærer eller dine forældre. Det er et meget alvorligt problem, der virkelig skal tages seriøst.

Jeg kan godt se, hvorfor det ville være dårligt for ham, der ryger. Men på lang sigt ville det altså kun være godt for ham. Man kan nemlig blive meget afhængig af rygning. Det ødelægger også kroppen totalt. Det er virkelig fraligt fordi, at det kan give en masse sygdomme, og det kan ende med at slå ham ihjel. Det kan også gøre andre syge, hvis det virkelig er slemt. Det er derudover også dårligt for klimaet, men det er en anden ting.

Jeg vil virkelig kun opfordre til at få det stoppet hurtigst muligt. Du kan fortælle det til din lærer eller dine forældre og sige, at de ikke må sige, hvem der har sagt det, så du ikke får problemer. De kan gå videre med det, og hjælpe ham med at stoppe rygningen inden, det går galt. Og, hvis han nogensinde en dag finder ud af, at det var dig, kan du sige, at du gjorde det, fordi du bekymrede dig for ham.

Hel og lykke, 11-årige.
Venlig hilsen #1.

Indsendt af: xo, Pige 15 år

Hej.
Jeg vil lige fortælle dig noget. Jeg var på lejerskole i August. Jeg snuppede fire personer i at ryge. Jeg fik så meget ros for at fortælle det, min lære sagde til mig at havde jeg ikke sagt det så ville de bare havde sluppet af sted med det. I dag, måneder efter snakker jeg rigtig godt med dem alle sammen, stadig. Jeg syntes du skal forklare din lære hvad din situration er, jeg ville syntes det ville være sejt af dig hvis du sagde det enten til din lære eller din mor eller far.
Held og lykke.
xo

Indsendt af: Rosie, Pige 12 år

Sig de muske til nogen en lære eller hans forældre

Indsendt af: Anonymous, Dreng 17 år

Hej pige! :)
Måske du skal sige til en lærer, at du ved der foregår noget rygning blandt jeres 5. årgang? Du kan selvfølgelig lade være med at nævne nogle navne. Hvis lærerteamet bliver opmærksomme på det, kan det være de sætter mere fokus på det. På den måde kan de forklare alle jer elever, om den risiko man tager ved at begynde at ryge. Når I har hørt om de forskellige risici, er der ikke så stor chance for at nogen af dem føler sig pressede til at gøre det :)

Hav en god dag, og held og lykke med det!