5

Skænderier

år

Hej

 

 

Det startede for et stykke tid siden. Mine forældre begyndte at skælde hinanden ud, men man kan ihvertfald ikke sige det er blevet bedre.

Her for nogle dage siden blev de sure på hinanden og har været sure på hinanden ligesiden.

 

Jeg er så bange for at de en dag siger de vil skilles.

Nå men jeg vil bare gerne høre råd til hvad jeg kan gøre for at de stopper med at skændes.

Indsendt af: Rkj

Hej. Mine forældre skændtes også engang i lang tid, og man er selvfølgelig altid bange for at de skal skilles, men husk på at der skal rigtig meget til. Husk også at næsten alle forældre skændes, nogen værre end andre. Jeg ville anbefale at du enten snakkede med en af dem om det, så de ved hvad du føler ( det har jeg selv gjordt ) men hvis du ikke har mod nok, så prøv måske at vis dem at du er ked af det. Det skal nok gå alt sammen. Kh en Pige

Indsendt af: 17 årige hjælpere

Hej kæreste barn.
Nu ved jeg intet om hvad køn eller alder om dig.
Det er rigtig øv at ens forældre skændes og man som barn ikke rigtig kan gøre noget ved det.
Men alligevel synes jeg at du skal tag den forældre (altså enten mor eller far) som du stoler mest på og snak med personen.
Fortælle at det går dig på at dine forældre skændes og at du er bange for at de flytter fra hinanden.
Det kan være rigtig svært.
Men det er mit personligt råd.
Håber alt med dig, med snakken og ud i fremtiden.
Hilsen den 17 årige Lea. :)

Indsendt af: Din søde hjælper

Hej.
Jeg oplever også en gang imellem, at mine forældre skændes. Det er virkelig ikke særlig sjovt. Og jeg er også af og til bange for, at mine forældre skal skilles.
Husk på, at det er helt normalt, at ens forældre skændes en gang imellem. Det er nok bare en del af livet. Man må jo tage det sure med det søde, som man jo siger. Jeg gør ikke rigtigt selv noget ved det, når mine forældre skændes, men jeg har før sagt til dem, at det ikke hjælper noget at give hinanden skylden. Det kan du måske også sige til dine forældre. Jeg sagde det godt nok, da min far gav mig og min søster skylden for noget, men det betyder ikke, at det ikke kan bruges i andre sammenhæng. Du kan jo altid tage en snak med dine forældre om, hvad du føler, når de skændes, og at du er bange for, at de bliver skilt. Hvis du har nogle søskene, så kan du jo tale med dem om det. Men det kan altså nok ikke undgås helt, at man nogle gange skændes.
Venlig hilsen en sød pige.

Indsendt af: Hjælperen A

Hej!
Det lyder som en rigtig ærgerlig situation, du står i. Derfor er det vigtigt, at du holder hovedet højt og er stærk! Du skal prøve at fokusere på noget godt; tænk på is på en varm sommerdag, teksten fra din yndlingssang eller noget andet der gør dig glad!
Og husk på at ALLE forældre skændes - det er helt normalt. Derfor kan du nok ikke gøre så meget for at de stopper med at skændes, for det er noget der er i alle forhold. Vær et sødt og opbakkende barn, så de bliver glade af at være sammen med dig.
Når de skændes, så prøv at hold dig på afstand; tag høretelefoner i og hør noget musik, eller gå ind på dit værelse, eller gå ud i haven. På den måde er du ikke helt lige så tæt på.
Jeg synes også, du skal prøve at snakke med dine forældre og dine søskende (hvis du har nogle). Fortæl dem hvordan du føler. Selvom det kan være svært, vil det hjælpe dig meget!
Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber det kommer til at gå bedre! Du kan godt!

Indsendt af: Anonym

Hejsa. Det er helt naturligt at ens forældre skændes. Som barn er det ikke dit ansvar at gøre noget ved situationen. Dine forældre er voksne-mennesker og vil højst sandsynligt finde ud af det. Mit råd er at blande dig uden om. Det er deres skænderi, deres kamp ikke din. Hvis de råber af hinanden tag noget musik i ørene. Hvis det her står på for længe, synes jeg at du skal sige til dine forældre at det går dig på at de hele tiden skændes. - kh en der ved hvordan det føles