14

Skal jeg fortælle det til mine forældre?

år

Jeg har det rigtig svært for tiden, da jeg er meget deprimeret.

Nogle gange har jeg været så ked af det, at jeg har cuttet i mig selv. 

Mit spørgsmål er om det vil hjælpe mig, hvis jeg siger det til mine forældre, og hvordan jeg så skal få det sagt.

Tak på forhånd.

Indsendt af: Dude918

JA! Især hvis du har den "usynlige hætte" på i din depression - så kan det kun gå ned ad bakke. Mit råd er: skriv dine problemer ned eller snak med dine forældre om det - gå til lægen og evt. få Anbefaling til en rådgiver/mentor..
Men ungdommen er altid svær, nogle har jo ikke altid den største familie med sig længere... Så tænk på de gode ting i livet! En film du kan lide, musik, venner osv. Hvad du nu interesser dig for :)

Indsendt af: Anonym

har det på samme måde :( har jeg haft i flere år nu

Indsendt af: Maise

Jeg har det rigtig svært for tiden, da jeg er meget deprimeret.
Nogle gange har jeg været så ked af det, at jeg har cuttet i mig selv.
Mit spørgsmål er om det vil hjælpe mig, hvis jeg siger det til mine forældre, og hvordan jeg så skal få det sagt.

Hejsa.
Jeg synes helt bestemt at du skal snakke med dine forældre om dine problemer. Både det med at du er deprimeret, og det med at du cutter. Jeg tror helt sikkert at det vil hjælpe dig. Det er vigtigt at få snakket tingene igennem med nogle personer som man føler sig tætte med, og som man føler, at man kan stole på. Hvis man går og holder sine problemer helt for sig selv, er det ret skidt. Et delt problem, bliver næsten altid nemmere at bære sammen med nogle andre. Dine forældre kan hjælpe dig med hvad du/I sammen kan gøre for at løse problemerne. Angående hvordan du skal få det sagt, så tror jeg bare at du skal snakke med dine forældre om det stille og roligt. Sig til dem at du er ked af det og at du gerne vil snakke med dem om det. Fortæl dem så sandheden om hvordan du går og har det og hvilke problemer du har. Jeg tror det er det bedste.

Indsendt af: IBC

Jeg er også selv ked af det og debrimeret for tiden, så jeg ved hvordan du har:-( . Jeg græder hver dag når jeg kommer hjem fra skolen og jeg beder om aftenen fordi jeg gerne vil have at alting skal blive bedre. som svar på dit spørgsmål vil jeg også mene at du skal sige det til dine forældre, selvom ting som det kan være svært at få sagt. Sig det som det er og så skal dine forældre nok finde den form for hjælp du behøver. VH IBC

Indsendt af: Anonym

Hej jeg har selv haft det samme problem og jeg fik hjælp efter at jeg havde sagt det

Indsendt af: emogirl123

hej, jeg har cuttet i mig selv for 2 uger siden, da jeg har prøvet mange ting, som jeg er ked over.
idag fortalte jeg min mor det... da jeg sagde det blev jeg lettet for nu vidste hun at jeg gjorde det og kunne hjælpe mig... jeg har ikke lysten længere og det er virkelig en befrielse. skriver det her fordi jeg er bange for at du vil blive ved efter det første cut, men fortæl det! jeg mener det, men vent til du er klar til at fortælle det.... (ved godt det ikke har noget med din deprimering at gøre)

Indsendt af: Anonym

ja, jeg vil også foretrække, at det er den bedste måde at hjælpe dig selv på. at sige det til dine forældre. jeg ved præcist hvordan du har det, og det kan godt være svært, men det er faktisk den løsning der er på dette problem. jeg sagde det til mine forældre, men jeg skrev det på et stykke papir, fordi det var svært at åbne min mund! nå, men sagen er, hvis du åbner op for dine følelser, så hjælper du dig meget. men det er self. op til dig, hvem du vil snak med, og hvad du vil sige, men dette var bare for at hjælpe stakkels dig. varme tanker og kram fra mig <3 kh Emma.

Indsendt af: Jullemus

Kære dig, jeg ved hvordan det er. Jeg synes at du skal lade vær med at cutte, og sig til dine forældre hvordan DU føler. Istedet for at tænke på dårlige ting så tænkt på nogle gode ting feks, nogle minder osv. Men lyt til din gode stemme inde i dig selv! ;)☺️

Indsendt af: Laura

[q="4"]Jeg er også selv ked af det og debrimeret for tiden, så jeg ved hvordan du har:-( . Jeg græder hver dag når jeg kommer hjem fra skolen og jeg beder om aftenen fordi jeg gerne vil have at alting skal blive bedre. som svar på dit spørgsmål vil jeg også mene at du skal sige det til dine forældre, selvom ting som det kan være svært at få sagt. Sig det som det er og så skal dine forældre nok finde den form for hjælp du behøver. VH IBC[/q] Hej jeg syntes du skal få det sagt jeg har det ikke på samme måde men jeg tror jeg kan hjælpe.. Prøv at begynd at skrive dagbog vis du ikke gør det fordi det lige som hjælper med at få alle tankerne væk fra hovedet og ned i en bog :D

Indsendt af: Hjælpdinemedmen...

Hej.

Det ville være en STOR hjælp at sige det til dine forældre. Jeg har selv haft det tæt inde på livet i form af rigtig, rigtig gode veninder. det at dine forældre ved det, gør at de kan hjælpe dig videre. Self. kan man godt sige det til ens veninder, men de "tør" ikke altid at hjælpe dig videre, da de er bange for at gøre noget forkert undervejs. Derimod dine forældre, vil gøre ALT for at hjælpe dig ligemeget hvad de t koster dem. Jeg ved selv at det kan være svært en gang imellem at tro på, men det gør det.!!! Pls. sig det... Vi kan ikke stå alene om det lige meget hvor stærk man er.. Alt held og lykke fremover

Indsendt af: Amager

Jeg har på fornemmelsen at du har det rigtig svært, og så siden du skriver at du cutter i dig selv. Jeg tror at hvis du sagde det til dine forældre ville de kunne være en stor støtte for dig. Så mit råd
Er set dig ned en dag vor der er god tid til det og tal med dine forældre om. Mange hilsner fra Amager

Indsendt af: cemil12321

prøv og sig til din mor og far : nogle gange bliver jeg bare så ked.... men ikke overdriv .... :d håber det går fra Rebekka og Celina begge 11 år

Indsendt af: hjælperen

Kære dig det samme skete for mig men jeg kæmpede mig over det Jeg fortalte mig selv at vis jeg kan holde mig selv positiv går alt bedre og det gør det først prøvede jeg at gå til voksne men de var ligeglade med selvmords tanker og cutting så KÆMP FOR DIG SELV !

Indsendt af: Maja, jeres ven

Kære du?
Jeg vil give dig nogle råd som der virker for mig☺️
1) snak ikke med dine forældre lige når du er ved at få et raseri udbrud. Du kan nemlig komme til at råbe og såre dine forældre (de har også følelser!)
2) Når du bliver sur eller deprimeret, kan du: A) skrive dine problemer ned og brænde dem. B) hvis du har noget tøj eller andet som alligevel skal til genbru, kan du F.x klippe det i stykker eller flå det i stykker! Det virker;). (Personlig erfaren)

3) snak med dine forældre lige efter du er faldet lidt til ro. det kan godt være du bliver ked af det igen, men det skal jo overstås.
4) tal med dine forældre lige efter du har grædt, så det ikke er dig der skal starte samtalen.

Det var alt fra mig håber du kan bruge det til noget??