1

skal i seng tidligt

år

Hej

er i aflastningsfamile men nå det er aften så skal jeg altid i seng tidligt der ved 9 tiden eller 8 tiden

 

hun har en datter på 12 år og en dreng på 14 år jeg føler at jeg er den lille i familien og det irterne er at nå jeg skal i seng så må jeg ikke ha min mobil på mig nå jeg er 13

 

jeg føler det er latterligt at kom i seng klok 9 eller omkring 8

 

jeg håber i vil hjælpe mig og give et godt råd

Indsendt af: Blomst

Hej, jeg vil gerne hjælpe dig, men jeg ved ikke, hvor godt mit råd er, så det må du selv bedømme. ;-)
Jeg er 14 år og går i 8. klasse. I hverdagene står jeg op klokken 06:00 og går i seng omkring klokken 21:00 - 22:30. Målet er klokken 9 om aftenen, men det er ikke altid jeg når det. Det passer fint for mig.
Jeg synes, at det tidspunkt man går i seng om aftenen skal afhænge af, hvornår man står op om morgenen.
Dine "forældre" synes jo nok, at den sengetid passer godt til dig. Du skal også huske, at det kun er godt at sove. Det gør dig sundere, raskere, mere frisk, mere undervisningsparart og smukkere. Der er jo en grund til, at man kalder det skønhedssøvn.
Og det med telefonen gør de jo også for din skyld. Undersøgelser viser nemlig, at det er sværere at falde i søvn, når man er eller næsten lige har været på mobilen. Tit får det nemlig en helt op i gear, så det er klogt af dem at tage den. Så er de også sikre på, at du ikke laver noget på mobilen, når du skal sove, så du ikke kan flade i søvn, og derfor er vågen hele natten.
Jeg synes, at dine "forældre" virker som gode forældre, men jeg kan godt se, hvorfor du gerne vil være længere oppe. Sådan havde jeg det også engang. Hvis du gerne vil være længere oppe, så må du vel vise dem, at der ikke er nogle problemer ved det.
Hel og lykke. Hilsen Blomst.