3

Skilsmisse

år

Hjemme hos mig er der vist en skilsmisse på vej.

Mine forældre skændes rigtig tit og min mor græder hele tiden. Når jeg tænker på, at de skal skilles bliver jeg glad,
fordi at jeg så ikke skal høre på, at de skændes og græder.

Men en dag for nogle måneder siden fortalte min mor, at min far ville flytte ud i
et stykke tid fordi de skulle have noget tid hver for sig. Det hjalp og de virkede
glade igen, men det gør de så ikke mere.

Jeg føler lidt, det er min lillesøsters skyld. Hun ødelægger ting, og hun stjæler ting fra de andre børn i skolen.
Mine forældre skælder hende rigtig meget ud og det ender altid med, at det går
ud over mig, fordi at sådan noget kunne jeg da klart også finde på at gøre.

Også bagtaler de mig. "Skal vi få den store tjekket?" "Hun skal ikke være alene
hjemme." "Hun er bare en irreterende møgunge." Jeg kan ikke holde det ud
længere!!!

Jeg tænker tit på at stikke af, men jeg ved at det ikke vil hjælpe. Jeg vil ikke
snakke med mine veninder eller venner om det. Jeg syntes at det er rigtig rigtig
pinligt.

Jeg har tit spurgt min mor, om de skulle skilles. Men svaret er det samme:
Nej, vi er bare lidt uenige. Men hvorfor kan de så ikke finde ud af det? Jeg har
planlagt hvad jeg skal gøre, hvis jeg stikker af. Jeg ved hvor jeg skal tage hen, og
jeg ved hvor jeg skal købe mad osv. Jeg er bare så træt af dem

Indsendt af: Højere magter

Hej, jeg er selv et skilsmissebarn, så håber at min erfaring kan hjælpe dig! Jeg ved ikke hvor gammel du er, så skriver lidt generelt...
Da mine forældre blev skilt, troede jeg i en lang periode efter, flere år, at det var min skyld. Senere fandt jeg ud af at det er meget normalt at børn får skyldfølelse når forældrene skilles. At du så tror at din lillesøster er problemet, er det samme. At du tit for skæld ud når din lillesøster gør noget galt, må du ikke tage personligt, eller tænke for meget over, selvom at det er svært! Det kan være noget med dine forældres problemer at gøre.
Det samme gælder at dine forældre "bagtaler" dig. Forældre vil altid snakke om deres børn uden at de børnene hører det. Derfor skal du ikke se det som et angreb mod dig, men som noget dine forældre gør fordi de har et problem lige for tiden. Igen noget du ikke må tage for personligt, selvom at det er meget irriterende og svært!
Jeg husker også da mine forældre var blevet skilt, at jeg tit truede og tænke på enten at løbe hjemmefra eller over til den anden. Det er sjældent en god ide, og det ente altid med at jeg kom tilbage efter 5 min. Jeg tror på at når man truer med at løbe hjemmefra, enten overfor sig selv eller for sine forældre, så er det et tegn på man er utilfreds, hvilket jo er forståeligt! Jeg synes derfor at du skal snakke med enten din mor eller far, og fortælle dem hvor ked af det du bliver over at de altid er uvenner. Fortælle dem at du godt kan få skyldfølelse, fortælle dem at du tit føler dig dårlig behandlet, når de skælder dig ud osv.
At være ærlig er altid en god ting, og gavner stort set altid! Især når det omhandler ens familie!
Konklusionen er derfor at du skal snakke med dine forældre, enten hver for sig eller sammen, og være ærlig overfor dem. Start med det. Løser problemet sig så stadig ikke, kan du altid skrive herinde igen, og så må vi se på en anden løsning.
Håber at det hele giver mening, at du kan bruge det til noget, og at den bedste løsning for dig og din familie bliver fundet inden for den nærmeste fremtid!

Indsendt af: Anonym

Hej jeg er en pige der også har været igennem skilsmisse,min mor og far skændtes også enden de blev skilt gik jeg til min lære som hjalp mig. Håber du kan bruge det?

Indsendt af: Anonym

Mine forældre er skilt og det vil du bare ikke have det mener jeg og sig til din klasse lære hvis du kan få en psykolog det er godt det har jeg og det er pinligt men det hjælper lidt men jeg har bare ikke lyst til at komme men det går jeg synes også at du kan tale med din lære om det, det er godt for dig

Hvordan har du det med dine papsøskende?