1

Slut for farfar.

Pige 13 år

Hej. Jeg er en pige på 13 år.

 

Jeg har en dejlig familie, men jeg har ikke rigtigt kendt min morfar. Han døde af kraft ved juletid, da jeg kun var 4 år gammel.

Jul er en hård tid og for ikke så længe siden, blev mine forældre skilt.

 

Jeg prøver stadig at komme over det og var det faktisk også mere eller mindre. Men i søndags fik jeg fortalt, at min farfar var indlagt og at vi ikke ville have ham i 2017.

 

Han har kraft i sin tarm og han er 68. Jeg er meget ked af det og kan ikke gå i skole.

Jeg græder og kan ikke få meget hjælp. Jeg skal have en psykolog, men har ikke rigtig lyst.

 

Kan jeg gøre noget?

Indsendt af: Anonym 5, Dreng 15 år

Kære pige på 13. år.
På trods af at alle mine nærmeste slægtninge lever, kan jeg godt forstå dig.
Mit klare råd til dig er forholdvist simpelt; Tal med nogen du kender og stoler på. Det behøver hverken at være en psykolog, eller dine forældre.
Måske et andet familiemedlem (En Onkel, tante, bedstemor. ovs..) eller måske en lærer, eller pædagog. (Lærere og pædagoger har i mange tilfælde tavshedpligt.)
Når det så er sagt er der intet galt med at gå til psykolog, jeg nævnte bare nogle alternativer.
Det er ekstremt vigtigt at få talt med nogen om det.
Derudover vil jeg sige at du skal prøve at gøre noget der gør dig glad, melde dig ind i en klub/ forening, det behøver ikke at være en sportsforening, bare et sted hvor du laver noget, og er sammen med nogen der gør dig glad, så du, lidt kynisk sagt kommer på andre tanker end dine forældres skilsmisse, og din farfars sygdom.
Lige til din farfars sygdom: prøv at tænke sådan her:
Han er det bedste sted man kan være når man er syg, og hvis der er en chance for at han overlever, så er det på sygehuset, hvor der ekstremt dygtige læger og sygeplejesker, til at tage sig af ham.
Jeg tror og håber at mine råd kan hjælpe.