8

Smerte

Pige år

Jeg er en pige der for 3,5 måneder har fået at vide at sin mor har kræft i bryste og i lymfekirtlerne

og i starten spurgte mine venner om jeg havede det godt og jeg løj fordi jeg ikke gad at græde men jeg endte med at sidde alene der hjemme og stor tude

den der ville forstå mig går på en anden skole så jeg føler at det er mig mod resten af verden

 

jeg har selvfølgelig mine søskende men mine søstre bor ikke hjemme den ene har børn og kæreste den anden har Bare en kæreste

så er der mine brødre den ene har kone og et barn så er der mine to andre brødre som bor hjemme sammen med min mor og jeg men de er lige glade med mig

og min mor for smerter af behandlingen og så gider jeg ikke at snakke med hende om det

plus mine brødre der bor hjemme med mig og mor har mistet deres fædre til døden så gider ikke at snakke med dem om det fordi vores mor er den eneste de har tilbage

 

det ikke ligefrem fordi en pige drømmer om at miste sin mor så jeg kan shoppe med sin far.

Indsendt af: #1, Pige 15 år

Hej. Jeg er ked af, at det ikke går så godt for dig, din mor og de andre. Jeg har også selv oplevet kræft i min familie, og det endte ikke som håbet.
Du skal ikke føle dig alene mod resten af verden. Folk spørger dig om, hvordan du har det, fordi de bekymrer sig om dig og gerne vil have, at du har det godt.
Det er rigtig dårligt for alle, at være helt alene om kæmpestore problemer, så jeg synes, at du skal få talt ud om det. Dine venner er en mulighed, og dine to brødre, der stadig bor hjemme har jo prøvet at miste en forældre til døden, så det er en god grund til at tale med dem om det. Det er jo nyt for dig. Du kan også tale med din mor om det, men det virker måske som lidt for meget og grænseoverskridende.
Husk også på, at det ikke er sikkert, at hun dør. Der findes mange mennesker, der har overlevet kræft, så hvorfor skulle hun ikke være en af dem? Vi har dygtige læger i Danmark.
Jeg håber det bedste for jer alle sammen. Hel og lykke.
Mvh. #1.

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Hejsa
Er ked af at høre din mor har fået kræft.
Jeg oplevede det selv med min mor for 3 år siden og jeg har lyst til at sige til dig at jeg heller ikke ville græde. Jeg græd ikke i næsten en måned, men det er en rigtig dum ide. For det hele bygger bare ovenpå og til sidst bliver det bare endnu mere forfærdeligt, så du skal give dig selv lov at være ked af det...
Du siger at der er en du ville kunne snakke med, men som går på en anden skole. Kunne du ikke forsøge at snakke med vedkommende alligevel? Det kan hjælpe rigtig meget hvis man kan få lov at snakke med en anden på ens egen alder om det, så hvis du overhovedet kan så skulle du næsten prøve.
Ellers er det også en god ide at snakke om det med din far eller din mors søskende (hvis hun har nogen og I snakker fint sammen)...
Ønsker god bedring til din mor :)
Venlig hilsen

Indsendt af: Anonymous, Pige 12 år

Jeg ved præcis hvordan du har det :-( det er ikke en rar oplevelse.
Husk dine venner altid er der for dig!

Du skal ikke holde gråden inde, det gør det bare værre.
God bedring til din mor!
Venlig hilsener herfra.

Indsendt af: Anonym12Dreng12..., Dreng 12 år

Hejsa,
Jeg er meget ked af at høre tá din mor har fået kræft, du burde snakke med din mor om det og tænke på at brystkræft ikke er den slemmeste slags kræft man kan få, lymfekirtlen er lidt værre, min morfar havde det, vi troede allesammen at det var slut -det var det ikke, man kan sagtens overleve, begge dele, lymfekræft er ikke på toppen af de slemmestekræfte! Husk på det, at din mor har fået nogle nemme kræfte, det var værre hvis det var hjerneblødning, og leverkræft
Kh Drengen på 12

Indsendt af: .., Pige 15 år

Hej,
det er jeg rigtig ked af at høre. Jeg tror, at det er vigtigt, at du husker, at folk spørger dig, hvordan du har det, fordi de er oprigtig interessede. De vil gerne lytte til dig og hjælpe dig på det niveau, som de nu engang kan.
Jeg har selv en nær, som også har kræft. Hun har faktisk overvundet det, og lige nu er hun rask. Så hun tog kampen op imod kræft - og hun vandt!
Jeg var ikke så meget sammen med hende, fordi jeg var bange, og jeg ville gerne skubbe hende væk, så det ville gøre mindre ondt, hvis hun ikke overlevede. Og det fortryder jeg nu. Hun havde brug for en, og jeg var der ikke, og det burde jeg have været.. Så husk at vær sammen med din mor og fortæl hende, at du elsker og holder af hende..
Håber på det bedste
Venlig hilsen

Indsendt af: Dreng på 18, Dreng 18 år

Det gør ondt at høre med din mor. Du kan jo snakke med nogle af dem som spørger ind til dig.

Indsendt af: <3, Pige 20 år

Hej.
Jeg synes, at det er utrolig flot af dig selv, at kunne få mod til at skrive ind til et sted hvor mange unge måske har nøjagtig samme problem, som du har.
Jeg ved hvilke følelser og tanker der går, men det værste du kan gøre mod sig selv i denne her situation er, at miste håbet og følelsen af at det forkert at græde.
Jeg kan godt forstå, at du ikke har lysten til at græde foran dine venner, men der er altså intet galt i at græde, der er intet galt i at komme ud med sin sorg og vise andre mennesker at man er stærk nok til at gøre dette og hvis de er gode veninder/venner så ville de udmærket kunne forstå hvad det er du gennemgår.
Jeg er ked af at hører, at du føler din familie er ligeglade med dig og at du ikke har lyst til at snakke med din mor når hun får behandling. Men nogen gange er det vigtigt at snakke ud om tingene og spørge ind til det, på den måde kan man snakke sammen om det som der nu foregår og vise, at det gør en ondt og man vil være der for personen.
Du behøver dog ikke at sige en masse, hvis du ikke føler for det, men prøv dit bedste så der også bliver taget hensyn til dig, det en svær tid for jer alle og det vigtigt med omsorg. Håber alt bliver bedre og ønsker det bedste for dig og din familie.
KNUS.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej.
Jeg synes super stærkt at skrive <3
Jeg har mistet min far til kræft, og ved hvordan det føles
Håber du/i får det bedre
Jeg ønsker jer alt held og lykke