6

Har ingen sociale medier

Pige 11 år

Hej BørneTelefon.

 

Jeg er en pige på 11 år. Næsten hele min klasse har sociale medier. Jeg må ikke få det.

 

Jeg ved godt at det handler lidt om likes og sådan noget. Men det tænker jeg ikke på. Jeg føler at jeg bliver lidt mobbet med det.

 

Har prøvet at forklare det til mine forældre tusinde gange. De forstår det bare ikke.

 

Kh Pigen på 11 år:-)

Indsendt af: den der gerne v..., Pige 12 år

Hej!
Jeg har en veninde, som heller ikke må få sociale medier, det skal lige siges at vi går i 7 klasse. Hun har også fået lidt kritik omkring det. Hun må ikke få det for hendes forældre, fordi de er bange for at hun får ubehagelige baskeder eller andet som mobning. Men mit råd bliver nok at:
Du skal ikke skynde dig med at få det. Jeg har det selv og fortryder nogen gange jeg fik det. Jeg har lyst til at slette det, men kan ikke er blevet helt "afhængig" af det. Så syntes ikke du skal gøre noget dumt som: at få det uden at du har fået lov eller at plage eller andet lign. Jeg syntes bare du skal prøve at snakke med dine forældre og aftale at du måske kan få det når du bliver 12 år, eller andet.
Håber du kan bruge det:)
Hilsen den anonyme.

Indsendt af: To piger på 15, Pige 15 år

Hej,
Vi er to piger på 15 år, der begge har været i din situation eller en lignende. Vi ved godt, at man nemt kan komme til at føle sig udenfor fællesskabet, hvis man ikke er en del af noget, som fx sociale medier. Men der en grund til at aldersgrænsen på fx Facebook er 13 år. Bl.a. er du sikker på at du ved hvad du gør og hvad der er ansvarligt at lægge ud. Vi ved godt at du sikkert selv mener, at det gør man altså også når man er 11 år, men tro os det gør man ikke 100%, så det er bedre at vente til når man er 13. Mange fra vores klasse som fik fx Facebook for tideligt fortryder nu alt det "pinlige" de skrev og lagde ud da de var 10-11 år. Og nu er deres billeder på nettet for evigt. Selvom nogle ting måske ikke virker pineligt nu, ændrer ens syn på det pinlige sig over tid. Når dine forældre siger til dig, at du ikke må komme på de sociale medier, er det fordi, de prøver at beskytte dig. Vi ved godt, at du er ivrig efter at komme i gang men den tid kommer, for nu synes vi at du skal have lov til at beholde din barndom lidt endnu, for lige pludselig er den væk.
Vi håber, at dette brev har hjulpet dig:).

Indsendt af: Bøffen :)), Pige 13 år

Hejsa!
Jeg kan godt se din situation foran mig.
Har du overvejet at snakke ordenligt med dine forældre om, at du gerne vil have 1 socialt medie til at starte med?
Facebook fx. kræver jo, at du er 13, da aldersgrænsen er der fra.
Hvis du evt må få 1 socialt medie, kan du jo altid spørge om en måned igen eller noget tid, om du må få flere sociale medier?
Du kan jo fortælle dine forældre, at næsten alle i din klasse har et og at du føler dig udenfor, fordi du ikke har et eneste?
På de sociale medier kan der også ske en masse, både gode og dårlige ting, så hvis dine forældre har sagt "nej" tror jeg ikke, det er fordi du ikke helt præcist må få det, men mere fordi de prøver at beskytte dig.
Hvis du snart fylder 13, kan du jo tænke på: "Nu fylder jeg snart 13, så kan jeg få Facebook!" eller noget i den stil.
Jeg håber det hjalp en lille smule?
Kh Bøffen (kælenavn ?)

Indsendt af: musen, Pige 13 år

hej pige!
jeg synes at du skal snakke med dine forældre om det igen og sige til dem at alle i din klasse har det! og så kan det være at i kan gå på kompromi altså at i begge for ret men at du så får lov til moske at have snapchat og instagram og så kan de se om det går godt og så kan du moske få alle de andre sociale medier! jeg kan så avsløre overfor dig at jeg er 13 år og kender det hele for hele min klasse har det også men jeg må ikke få det! jeg er så gået på "KOMPROMI" med mine forældre! håber du kommer til at kunne bruge mit råd og kommer til ikke at føle dig mobbet og at du for lov af dine forældre!

Indsendt af: de tre rådgivere, Pige 14 år

hej pige på 11 år.
jeg synes at du skal spørger dine venner om de ville lave noget mere socialt f.eks. spille bold eller tegne osv.spørg dine forældre om du kan starte ud på et socialt medie f.eks. momio.
og hvis du bliver drillet af dine venner kan du bare sige at det er dem der går glip af noget.

Indsendt af: Pigen:):), Pige 11 år

Hej pige på 11 år.
Jeg har også selv været i sådan en situation. Til sidst fik jeg lov af mine forældre. Prøv disse råd:
(1) sig til dine forældre at du føler dig udenfor/bliver lidt mobbet
(2) hvis det nu er instagram, så sig til din mor og far, at du nok skal være privat, at det KUN er dine venner der må følge dig, og, at du ikke poster fx billeder af dig selv

Held og lykke:-)

Hvor afhængig er du af din telefon?