5

Sociale problemer

Dreng 14 år

jeg er bange for aldrig at få flere nære venner eller en kæreste.

 

Jeg har aldrig været specielt social og har svært ved at få nye venner.

Jeg har to nære venner men det er det jeg har et godt forhold til de fleste i min klasse (jeg går i 8) men er sjældent sammen med dem efter skole og siden jeg er temmelig "nørdet" har jeg svært ved at finde folk med mine interesser (computer spil, brætspil, tegnefilm, ting i den stil)

 

og jeg er ved at blive bange for hvad jeg skal gøre efter folkeskolen, jeg ved at jeg skal på efter skole og så på gymnasiet men jeg er bange for at jeg ikke kan få nogen venner og endu mere en kæreste.

Jeg har meget svært ved at tage intiativ til en samtale med en pige og kunne aldrig drømme om at spørge en på en date.

 

Jeg har været gode venner med en pige før men vi stoppede med at snakke sammen da vi blev lidt ældre. Og nu er jeg bange for at jeg ender med at blive en ensom jomfru uden venner og bare sidder på mit værelse og spiller hele dagen.

 

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej
Det virker til at du bare skal have et lille puf på vejen
Jeg går selv på efterskole, og det er lige før at det er svært ikke at få venner.
Jeg er helt sikker på at det vil være din livs oplevelse.
Men det med at du ikke tør få nære venner handler om tillid, og det kan tage tid at opbygge så meget tillid, så du skal bare give det tid
MVH Freya

Indsendt af: Bekyro, Pige 13 år

Jeg har selv været og er det stadig men et godt råd er prøv tal med dine venner måske kender de nogle som bare venter på og blive venner med dig tag et skridt af gangen det tager tid men det okay du møder nogle flinke mennesker som du langsomt bliver venner med det skete for mig og nu de mine bedste venner

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hvis ikke du går til en sport så prøv at starte til noget. Jeg havde ikke rigtig nogle venner før jeg startede til fodbold. Jeg havde en veninde som jeg lærte at kende i vuggestuen (snakker stadig med hende i dag, har kendt hende i 14 år nu) Men efter jeg startede til fodbold fik jeg virkelig mange nye veninder! Og hvis ikke du er så meget til sport så prøv at finde et andet sted hvor der er mennesker med samme interesse som dig, så har man altid noget man kan starte en samtale om.. Og lad værre med allerede at tænke på kærester! Jeg går i 9.klasse og er næsten den eneste på min årgang der ikke haft en kæreste, og det er der altså også fordele i! Du behøver slet ikke at tænke så meget over det hele, prøv (selvom et er svært) at springe dig ud i at snakke med nogle du måske ikke plejer at snakke med?
Skal selv på efterskole til næste år, og du skal ikke være bange for at du ikke får venner der! Jeg var i sommerferien en uge på den efterskole jeg skal gå på sammen med ca 80 andre børn, og jeg som er MEGA genert kom til at snakke med rigtig mange :)

Indsendt af: Anonymous, Dreng 11 år

Det skal nok gå du behøver ikke være bange for at være alene på et tidspunkt skal du nok finde en hvem ved om det er når du er 20 eller 30 eller noget andet men du skal nok finde en så du behøver du ikke være bange for bare vær dig selv så er jeg sikker på at det går:)

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej
Jeg har heller aldrig været så sammen med veninder/venner efter skole og er nok en nørd. Jeg har fået mange nye venner på det seneste fordi at jeg virkelig har prøvet at snakke med en hel masse nye personer, og alle dem jeg har snakket med er faktisk blevet mine venner. Et par af dem er også blevet nogle af mine bedste venner. Jeg synes ikke at du skal tænke så meget på om du har få venner eller ikke har en kæreste, men tænke på hvor sjovt det bliver at få nye venner og tænke på hvor gode de venner du har allerede er. Det er det jeg gør og får mig altid til at få lyst til at få endnu flere venner!