5

Splid

Pige år

Hej
Jeg har to rigtig gode veninder, som jeg har haft siden 0. klasse (går i 9. nu). Den ene har haft det lidt svært op til 6. klasse, jeg har også selv gået til mailing med hende, og har faktisk ikke været så meget sammen med hende før 7. klasse.

 

I 7. blev vi netop splittet op alle 3 klasser på årgangen, og så blev vi delt op i 6 klasser med elever fra andre skoler. Og efter det blev vi rigtig gode veninder igen. Men for nyligt har jeg fundet ud af at min veninde, som havde det svært stadig har det svært med min anden gode veninde bl.a. fordi at hun har skrevet et ret tarveligt og ondt brev til hende førhen.

 

Det jeg så bare ikke ved er, hvordan jeg skal takke det, jeg har fået at vide at jeg ikke skal sige det til nogle, og det kan jeg godt forstå, men jeg kan ikke lade være med at se på min veninde, som skrev brevet, uden at tænke på det. Jeg vil ikke have at det ændrer noget, men jeg havde bare aldrig forestillet mig, at hun kunne finde på det.

 

Så mit spørgsmål er: Skal jeg lade det påvirke mit syn på hende? Og hvis ikke hvordan skal jeg så gøre det...?!

Indsendt af: :-)

Hej, jeg er en pige, der går i 8. klasse.

Jeg vil ikke svare på, om du skal lade det påvirke dit syn på hende, der skrev brevet, fordi man sådan set ikke selv vælger, hvad der påvirker en.

Jeg ved ikke, hvad der er bedst at gøre, jeg kender jo ikke dine to veninder, men hende, der skrev brevet har måske ændret sig nu. Måske fortryder hun det nu og vil gerne forklare dig det, hvis du spørge hende pænt. Hvis hun er en god veninde, ved hun, at du spørger hende om det, fordi du er en god veninde, der gerne vil hjælpe din anden veninde og have, at dine veninder har det godt.

Men det er måske ikke den smarteste idé. Din anden veninde, offeret, vil jo ikke have, at du nævner det overfor nogen, og hun stoler nok på dig. Ellers ville det være lidt dumt af hende at fortælle dig det. Men, hvis hun er en god veninde, ved hun også, at du bare gør det, fordi du bekymrer dig for hende og gerne vil have, at hun har det godt.

Måske kan du bare tale med "offeret" om det. Hun vil nok være glad for, at du bare ønsker hende det bedste. Og samtalen kan måske gøre det mere klart, hvad du skal gøre.

Ellers kan du jo prøve at gøre dem lidt bedre venner med hinanden, eller bare prøve at hjælpe din veninde, offeret, med at få det bedre på en anden måde. Prøv at styrke hendes selværd lidt eller sådan noget.

Jeg håber, at du kan bruge mine forslag til noget. Venlig hilsen :-).

Indsendt af: Pandicorn

hej jeg går i 7klasse og jeg har nogle gode venninder men mit råd er at du skal ikke lade det påvirke dig piger i den her alder gør dumme ting som vi fortryder og jeg tror også at din venninde fortryder det så du skal bare inogrere det og hvis det er så snak med hende om det det er altid en god ting at snakke om det. :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

hey m8
Kan godt se du står i en svær position. Vi synes ikke at du skal give op på nogle af venskaberne. Vi synes, at du skal konfrontere din veninde, som skrev brevet. Måske kan du få dem til at snakke ud. Fortæl dem hvordan du har det, at du er træt af at stå i midten af det. Men du behøver jo heller ikke at være sammen med dem begge på samme tid. Hvis de ikke kan finde ud af det, må du jo bare være sammen med dem hver for sig. Men fortæl din veninde, at hun ikke skal skrive sådan noget til din veninde, at det også sårer dig. Så må du se om hun er villig til at stoppe for din skyld. Hvis hun ikke er det, er hun ikke det værd.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Snak med hende. Hun er din ven, er hun ikke ? Held og lykke

Indsendt af: Hejsa, Pige 12 år

Hej pige jeg forstår fuldt ud at du ikke ved om du kan stole på hende. Men jeg syntes, at du skal snakke med hende, om hvorfor hun gjorde det. Jeg forstår dig virkelig godt at du ikke helt ved hvordan du har det med hende, men mit råd er at jeg syntes at hvis hun har en god forklaring så syntes jeg at du skal du skal prøve om du kan lade være med at lade det påvirke dig og måske tilvgive hende , jeg ved jo ikke hvad det er hun har skrevet. Jeg syntes virkelig du skal prøve at trøste hende din anden venninde. Jeg håber virkelig hun får det bedre

Forelsket i den samme - hvad gør man?