6

Springe ud som veganer eller vegetar.

Pige 13 år

Hej!

 

Jeg har tænkt meget om at springe ud som veganer eller vegetar (Veganer er hvor man ikke spiser noget somhelst fra dyr ,kød,æg,mælk osv..) fordi jeg er et meget ''refærdigt'' menneske og tænker meget om liv og behandelse.

 

Jeg tror også på buddhisme men er kristen. (Buddhisme serlivet meget vigtigt for dyr og mennesker)

Men jeg tør ikke at fortælle det til mine forældre, de vil bare skælde mig ud og sige kød er meget vigtigt og jeg ikke kan leve uden kød. Men det kan man jo!

 

Jeg er allerede Flexitar (Hvor man ikke spiser meget kød)

 

Hvordan kan jeg sige det til mine forældre? Jeg har en veninde som ved jeg har de her ideer :))..

Indsendt af: Fransse22, Pige 12 år

Hej.
Har selv haft det samme problem, og jeg var ligesom dig mega bange og havde tanker om at de ville blive sure
Jeg tog mig endelig sammen til at fortælle mine forældre om det. De var ikke mega begejstret men sagde at hvis det var det jeg ville så måtte det jo være sådan. Syes at den slags er lidt ligesom med tro? Det er noget man selv bestemmer. Hvis dine forældre siger nej kan du jo evt. forslå noget med at du kan tage vitaminer sådan så din krop ikke kommer til at mangle noget?
Hilsen vegetaren

Indsendt af: Vegetaren, Dreng 15 år

Hej:)
Jeg har selv været vegetar i omkring 1 1/2 måned. Min far, der altid har været meget åben over for andre, tog det mega godt, og er endda selv begyndt at spise mindre kød. Min mor på den anden side har lidt sværre med det, men er langsomt begyndt at acceptere det. Jeg tror at det måske kunne være godt for dig, at langsomt vise dem til at leve en sundere og mere etisk korelt livstil. Du kunne starte med at foreksempel at lave en eller to maddage om ugen, hvor du kunne lave noget vegansk mad. På den måde får i alle noget ud af det. Du kunne også (hvis dine forældre er åbne for det) prøve at vise dem nogle videoer eller en dokumentar film, om hvor forfærdelig dyreindtustrien i virkeligheden er. ( "Eartlings" er virkelig en af mine ynglingsfilm, og den kan findes på youtube i god kvalitet )
Held og lykke med det!:)

Indsendt af: Nissen17, Pige 16 år

Hej med dig :)
Jeg er slev vegetar efter, at min mor holdt op med at spise kød, og man kan sagtens leve uden kød og få proteiner andre steder fra. f.eks. bønner. Jeg syntes, du evt. kunne prøve at lave noget vegetarisk eller vegansk mad, til dine forældre så de ved, at det faktisk er rigtigt lækkert, og at man kan erstatte kødet med f.eks. bønner, kikærter og mange andre lækre ting. Du kan jo også prøve, at fortælle det du har skerevet her, så dine forældre ved, at det betyder meget for dig.
Held og Lykke med det :)
Venlig Hilsen Nissen

Indsendt af: MonePigen, Pige 12 år

Goddag

At springe ud som veganer er en fantastisk ting
(Jeg ville personligt gerne også men elsker for meget kød)

Men en ting du ik' skal være bange for er at sige at du er en veganer. Det er bare det du er og det er noget du selv har bestemt.

Og vis der er nogen der er så åndssvage at skælle dig ud over at være veganer så er det bare ders problem.

At have en ven som er veganer er noget særligt og FANTASISK!

Så ik' vær bange bare vær dig!

- Pige som gerne ville hjælpe.

Indsendt af: Maiken, Pige 17 år

Hejsa :)
Jeg er selv vegetar, og jeg var også lidt nervøs over at fortælle det til mine forældre, mest fordi jeg var bange for, om de ville synes det var mega besværligt med hensyn til indkøb og madlavning. Men de var mega cool omkring det. De sagde, det var mit eget valg, og de ville rigtig gerne støtte mig i det. Min mor undersøgte det endda lidt dybere, så hun vidste, hvilke ting der var gode for mig at spise når jeg ikke får kød etc... Så hop bare ud i det. Måske bliver du overrasket over deres reaktion :) Mvh. Maiken

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej:)
Jeg synes du burde så vidt som muligt fortælle og argumenterer for hvorfor og hvordan du har det.
De er dine forældre, og de bliver nok ikke begejstrede, men de skal nok acceptere det. For du er som du er, og det er skønt at du er i stand til at træffe sådan nogle valg selv.
Det kan sagtens lade sig gøre, at leve på en kost uden kød.
Hvis du er i tvivl om du vil være veganer eller vegetar er det måske lettest at starte ud med at prøve vegetar, for som veganer er der jo en del mere mad man ikke kan spise og for dine forældre er det er måske lettere at forstå eller bare acceptere, at du har lyst til at forsøge vegetarisme.
Held og lykke med det hele :)