9

Jeg stoler ikke på nogen.

Pige år

Hej, jeg er en pige på 14 år.

 

Jeg føler, at jeg slet ikke kan stole på nogen, og sådan har jeg haft det i de sidste cirka 7 år. Jeg har kun få venner og få familiemedlemmer, som jeg ved/tror altid vil være der for mig, hvis jeg har brug for nogen at tale med, men de har enten ikke tid til at tale med mig, når det er, eller også gider de ikke og vil mig have til at gå eller tale om mindre vigtige ting om dem selv. Det er også bare svært at finde et godt tidspunkt at tale med folk på.

 

Jeg er blandt meget andet også blevet mobbet meget i skolen og føler mig meget ude af klassens fællesskab. Folk glemmer tit helt, at jeg findes, og de virker ligeglade med mig eller som om de synes, at jeg er enormt sær. Jeg bliver også tit holdt udenfor, og jeg tror bare, at jeg altid vil blive behandlet dårligt og fortalt løgne om.

 

Jeg har også svært ved at tale med mine veninder og familie, fordi jeg føler mig helt ligegyldig for dem, og mine veninder taler altid udenom. På grund af en masse ting, føler jeg mig også meget langt fra tryk ved at tale om personlige ting med folk, selv mine bedste veninder, der ellers er meget tætte.

 

Jeg har før oplevet, at andre også synes, det er sært, at jeg ikke føler, at jeg kan stole på nogen, men er det så mærkeligt? Jeg er bare vand til, at det er sådan det er, og at det måske også er bedst sådan. Jeg føler mig også lidt trykkere ved ikke at stole på nogen.

 

Vær sød at hjælpe mig
og på forhånd tak.

Indsendt af: Godevenner, Pige 15 år

Hej.
Hvor er det træls, at du føler dig alene med dit problem. Jeg forstår godt at du føler din familie og tætteste veninder ikke har tid eller lyst til at tale med dig. Mit bedste råd er at du snakker med den person du føler dig mest tryg med, eksempel din mor, kusine, moster eller en helt fjerde. Du kan starte din samtale med at du fortæller hvad du føler, og hvilke problemer du kæmper med. Det kan være svært, men du bliver nød til at træde i kraft og handle ellers vil problemet ikke løse sig.
Hvis du stadig føler dig udenfor i skolen, kan du evt. begynde at snakke med nogle af dem der sidder tilbage/eller ikke har andre at gå med, så I måske kan starte et venskab. Jeg håber det er brugbart, og held og lykke i fremtiden.

Indsendt af: Lime, Dreng 16 år

Jeg har følt mig overset af alle fra min klasse, også dem jeg synes var mine venner. Det der har hjulpet mig er at jeg fik lov til at gå på en efterskole hvor jeg mødte en masse nye venner som jeg har fået et helt fantastisk forhold til. Hvis du "ikke passer ind" nogen steder synes jeg det er en god mulighed at skifte skole og finde et sted hvor du kan mødes med nogle andre som er mere dig :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej
Din situation lyder vildt nedern, og jeg synes bestemt ikke, at det er fair, at du skal have det sådan.

Den ting jeg synes er vigtigst, er at du skal have en voksen, du føler dig tryg ved, og som du kan tale med. Ud fra dit brev lyder det som om, at du ikke rigtig har nogen at snakke med i din familie, og derfor tænker jeg, at du heller ikke snakker så godt med din mor. Jeg synes, det er vigtigt som pige at have en kvindelig figur at føle sig tryg ved. Så jeg ville helt klart vise min mor dit brev først, og selvfølgelig også alle vores kommentarer, fordi det måske vil få hende til at tænke sig om. Hvis du ikke kan få din mor overbevist, så er der også nogle af mine veninder, der simpelthen er gået til en anden kvinde, som de føler sig tryg ved, for at tale om personlige ting. Så hvis du kender en kvinde, du synes godt om, og som du kender godt, så er der jo god mulighed for at tale med hende i stedet.

Du siger også på et tidspunkt, at det er svært at finde et godt tidspunkt at tale på. Kender det alt for godt... Du er nok ligesom mig en meget genert, konfliktsky og indadvendt person, hvilket ikke kun er dårligt. Men det at være sådan gør jo, at man aldrig kommer rigtig frem med sin mening, og jeg ved godt, det er så umåleligt svært at bryde tavsheden eller hyggen, for så at tale alvor. Jeg ved godt, det er svært, men man bliver sgu nødt til at være "egoistisk" en gang imellem og bare bryde frem med ens problemer, for det er og har aldrig været godt at gå rundt med ting, der går en på.

Du siger også, at du bliver mobbet og holdt udenfor, og det er ikke okay. Men det er ikke din skyld, og du må endelig ikke lave om på dig selv, fordi unikke personer er de bedste, som jeg altid siger. Det der så undrer mig er, at det virker som om dine "bedste veninder ikke gør noget for at føre dig med ind i fællesskabet eller beskytte dig mod mobning. Men jeg synes, at du skal prøve at finde nogle venner, der måske heller ikke lige er de mest populære (ved godt det er blevet sagt tidligere), de er tit meget jordnære og søde. Jeg kan i hvert fald personligt bedst lide de knap så populære, og jeg går med vilje udenom de populære igen, fordi jeg er konfliktsky.

Så kort sagt er mine råd:

-Find en kvindelig person, du føler dig tryg ved.
-Prøv at give lidt slip på dig selv og overlad noget til nogen, du føler dig tryg ved.
-Find dig nogle søde og jordnære venner (tit ikke-populære personer).
-Tal med din lærer om din trivsel i klassen. Han/hun må da kunne gøre et eller andet.
-Og husk endelig, at det er virkelig vigtigt at være sig selv.

Håber virkelig du kan bruge nogle af mine råd. Du virker virkelig som en rigtig rigtig sød pige, og du fortjener virkelig ikke at have det sådan.

Indsendt af: Dreng på 18, Dreng 18 år

Hej ved det er blivet sagt før men mit råd er at du finder nogle som ikke er så "populære" og så skaber et venskab med dem

Indsendt af: KramTilAlle, Pige 18 år

Hej du!
Det du oplever er noget mange flere unge mennesker går og kæmper med - rigtig mange på min alder har det på præcis samme måde som dig! Mit bedste råd er, at du ikke skal lægge noget i, at andre synes det er mærkeligt at du ikke føler, at du har nogen at stole på - sådan kan alle mennesker have det nogle gange, og det er noget der vil går over!

Et anden god ting at huske er, at dem du omgås med nu, ikke nødvendigvis vil være dem du omgås om 3-4 år. Derfor er det vigtigt at huske, at du fra nu af vil møde mange nye mennesker i dit liv, hvor jeg er 100% sikker på, at du finder nogle skønne mennesker der iblandt, som du vil kunne stole på og være dig helt selv sammen med!

Hilsen Kram Til Alle

Indsendt af: WeLoveCake, Pige 13 år

Hvis du ikke føler, at du kan stole på nogle af dine venner, kan du måske prøve at finde en sød ven på nettet, som du kan snakke med? Jeg syntes, at det hjælper at snakke med nogle netvenner om mine problemer engang imellem c:

Indsendt af: Anonymous, Pige

Kommentaren er slettet af Børnetelefonen.

Indsendt af: ingen, Pige 13 år

Jeg kan desværre ikke en magisk løsning på dit problem, men jeg vil bare sige, at jeg håber, at det bliver bedre en dag. Livet er bare uretfærdigt nogle gange, men det skal nok vende en dag.

Indsendt af: tryghed, Pige 12 år

Hej pige på 14 år.
Jeg har fuld forståelse for dig. Jeg har selv Været igennem det samme. Jeg kunne næsten heller ikke stole på nogen. Jeg ved hvordan du har og det føltes rigtig skidt. Jeg gik ud på skolens toilet og græd hver dag, fordi jeg følte mig ligegyldig. Jeg har et par råd til dig, som jeg fik af da jeg havde det som dig.
- hvis dunkle allerede er der selv, så bare skal du bare Være der. Det kan få andre til at syntes nedre om dig, og dermed vil Være mere sammen med og overholde aftaler.
- hvis du virkeligt har det slemt med det, skal du ( hvis du har lyst ) gå til en psykolog. De hjælper med at få sat alle din tanker og følelser på plads.
- hvis du ikke gør noget, tager det dårlige over. Det må du ikke lade det gøre
Hvis du gør det kan du risikere at skulle kæmpe med det i lang tid. Så su skal gøre noget.
Jeg stoler på dig. Held og lykke

Kh pige på 12 år

Forelsket i den samme - hvad gør man?