17

En stor hemmelighed

Pige 14 år

Hej jeg er en pige på 14 år og går i 8. Klasse.

 

Jeg var hjemme hos en ven en fredag sammen med nogle andre. De havde øl og vodka og jeg fik drukket lidt vodka blandet med juice.

Jeg må slet ikke drikke for min mor og ved ikke om jeg skal sige det eller lade være.

Og en af forældrene har skrevet ud og er lidt bange for hvis min mor opdager det.

 

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, om jeg skal lyve eller sige sandheden men kan mærke at jeg snart skal gøre et eller andet for at få ro i sjælen.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig/komme med et godt råd.

Indsendt af: Anonymous

Hej :) Jeg syntes du skal sige det til dine forældre. De finder sikkert ud af det alligevel, og jeg tror dine forældre blive mindre sure hvis du selv fortæller det istedet for de finder ud af at du har løjet omkring det :)

Indsendt af: Anonymous

hej anonym. du skal bare spørge dig selv

Indsendt af: Hende der prøve...

Du skal bedstemt sige det til din mor ellers mister hun helt tilhedden til dig

Indsendt af: P!ge p! 12(~)

Hej jeg er en pige på 12. Jeg syntes helt klart, at du skulle sige det. Mind også lige dine forældre om at det ikke altid er helt nemt at være teenager, så man bliver tit lidt fristet på en måde uden at tænke over det. De har jo nok gjordt noget ligende da de var yngre. Tag en snak med dem. Selvfølgelig er det svært men det er bedre end at holde det hemmeligt. Mine forældre siger altid, at hvis man siger sandhed(hurtigst muligt), så bliver de mindre surer. De indser nok lidt efter at du tog dig samnen, fordi du stoler på at de stadig vil respekterer dig. Hvis de ikke viser tegn på det, må du endelig minde dem om sådan noget ligende.

Indsendt af: TTT_

Hej. Jeg synes at du skal tænke over om det er noget du gerne vil eller om du fortryder det. uanset hvad skal du bare prøve at forklare dine forældre havd der skete. Men det giver altså også god mening at du ikke må drikke for dine forældre endnu.. jeg kender altså mange som drikker, og mange af dem har virkelig problemer med at følge med i skolen, når de ligesom føler sig distraheret af druk og fester og alt sådan noget de. Nå men anyways jeg gider jo heller ikke lyde som din mor eller noget, men synes bare virkelig at du skal tænke dig om.

Indsendt af: unicorn

Fortælle det for du får det bare dårligere af at lyve og lyve og lyve....
Og hvis du nu følte dig presset til at drikke må du sige det for så forstår din mor det nok bedre

Indsendt af: Anonymous

Prøv hør her du skal ALTID sige det jeg har røget en af min fars cigaretter og jeg sage det alting bliver beder så sig det med det samme

Indsendt af: Anonymous

Du skal sige det til din mor.. For hvis hun finder ud af det bliver hun jo sur eller ked, så sig hellere at du er virkelig ked af at du gjorde det

Indsendt af: Isabella129

Hej! Jeg er pige på 15 år som går i 9.
Jeg har stået i nogenlunde samme situation som dig da jeg var 14 år.
Jeg havde været til en fest hos nogen venner og måtte ikke drikke!
Men jeg fik drukket lidt Champagne...
Jeg vidste heller ikke om jeg skulle sige det eller ej, efter en uges tid blev jeg enig med mig selv om at sige det.
Min mor blev "skuffet" men var gladere for at jeg sagde det end at holde det hemmeligt. Jeg fik "stuarest" i 2 uger. Og måtte ikke tage til fest de 2 uger efter "stuareseten"
Så selvom det er uretfærdigt på det tidspunkt er det en god følelse efter.
Håber det hjalp:)

Indsendt af: Anonymous

Hej, jeg er en pige på 15 år.
Det kan måske virke mest rigtigt at fortælle sandheden, men husk lige at tænke over, hvordan du tror, de vil reagere, om du vil fortryde det senere, hvordan det kommer til at påvirke dine forældre og dig selv, og hvad du helst selv ville have, hvis du var dine forældre i denne situation.
Hvis du fortæller sanheden viser det, at du ikke vil lyve og holde ting hemmelige for dine forældre, og de vil nok være glade for den åbenhed. Det viser måske også lidt, at du stoler på dem, og du godt selv kan se, at det måske ikke lige var det bedste valg. Dine forældre vil nok sætte stor pris på din ærlighed, og du kan fortælle dem, at du har fortrudt det og ikke har det godt med det.
Hvis du på den anden side ikke forælkler det, kan det være, at de selv finder ud af det, og så vil de sikkert blive skuffede. Men, hvis de ikke finder ud af det, kan du bare fortsætte med at lade som ingenting og glemme alt om det.
Hel og lykke. :-)

Indsendt af: Lulu

Først og fremmest er det vigtigt, at understrege at du er for ung til at drikke, ifølge loven. Derfor forstår jeg godt, at dine forældre ikke ønsker at du gør det. Jeg går selv i 1.g, og har diskussioner med mine forældre vedrørende alkohol!

- Jeg synes at du skal fortælle dem det, at du har prøvet det, og fortælle dem hvad du selv synes om det. Hos de fleste forældre er alkohol noget der bliver tilladt efter konfirmation, og der er vidst ikke længe til at du er nået den alder.
Held og lykke:)

Indsendt af: Anonymous

Synes du skal fortælle det, så tror jeg ikke de bliver så sure måske? det kan være de bliver glad for du alligevel sagde det?

Indsendt af: Anonymous

Hej søde.
Du skal slet ikke bukke under for gruppepres, hvis du ikke har lyst. Det er dit liv og dine valg, og hvis dine venner vil have dig til at gøre noget, som du ikke har lyst til, skal du bestemt holde dig fra det. Hvis du har lyst, så fortæl din mor, at du skal drikke med dine venner, og aftal en bestemt mængde alkohol du må indtage, i fællesskab med din mor - videre er det nemmere for hende at stole på dig, hvis du fortæller sandheden, og ikke bare går bag om ryggen på hende og jeres tillid:)

Indsendt af: Signe

Jeg synes du skal sige sandheden. Måske kan det godt være lidt svært, men hvis du stoler rigtig meget på dine forældre så synes jeg helt klart du skal sige

Indsendt af: kobenbrækket

Jeg syntes du skal fortælle at de havde alkohol og vodka med og så sige at du også fik en smule vodka/alkohol

Indsendt af: 8. Klassen

Jeg er selv en pige i 8. Klasse, og jeg ved fra mig selv, at hvis jeg har gjort noget, kan det sidde og gnave i flere dage, uger eller måneder. Derfor synes jeg at du bør sige det. Jeg synes også lige at du bør tænke 'hvad er det værste, der kan ske?'. Hvis de elsker dig - hvilket de nok gør, når de bekymrer sig for dig - så affinder de sig sikkert også med at du har begået en fejl. Dermed ikke sagt at man slet ikke må smage på alkohol, men så kan du tage den derfra med dine forældre, og I kan aftale, hvordan reglerne er for fremtiden. Det er vigtigt at du får pointeret overfor dine forældre at grunden til at du siger det er ikke for at få en straf for at gøre det eller en belønning for at sige det. Det er fordi at du stoler på dem -forhåbentligt - og fordi du gerne vil finde en løsning sammen med dem :-)
Knus 8. Klassen ;-)

Indsendt af: sejereje001

du scal snække mæd bin forælre om dine problæmer