3

Jeg har tilføjet en "ven" på Facebook - og føler mig nu skyldig som aldrig før.

Dreng 16 år

Hej.
 

Jeg har til at starte med en historie, som er lidt kompliceret, men jeg håber at I kan følge med:

Jeg har i godt 3-4 år gået til badminton hver tirsdag. Halvdelen af tiden har der gået en pige, lad os kalde hende X, som jeg har haft et lidt anstrengt forhold til.

Indtil for godt 1 år siden havde vi ikke snakket sammen før overhovedet, lige indtil at vores træner satte os sammen. Vi endte med at have et ret godt teamwork under badminton og grinte også sammen.
 

Jeg gik derfor efter en aften efter badminton hjem og tjekkede min Facebook, og så dukkede hun tilfældigvis op i mit feed på mit mystisk vis. Eller jeg troede, at det var hende...

Jeg tilføjede hende da jeg følte, at vi havde et godt bånd på daværende tidspunkt, og kunne derfor ikke se hvorfor jeg ikke skulle tilføje hende alligevel under omstændighederne.
 

Cirka 2 uger efter denne dag finder jeg så ud af, at hun har afvist min venneanmodning. Jeg bliver selvfølgelig ked af det, da jeg troede at vi efterhånden var gode venner.

Det ender desværre med, at jeg næste gang til badminton prøver at undgå hendes signaler, og vi får derefter et anstrengt forhold til hinanden.

Cirka 2 uger efter tilføjede jeg hendes veninde (som også går til badminton), som accepterede min anmodning. Og herefter ser jeg, at hende jeg tilføjede, slet ikke var den jeg troede, at jeg tilføjede i sin tid.
 

 

Det viser sig at være en helt anden person, som næsten ikke ligner X, jeg havde tilføjet.

Jeg så det da jeg kiggede X' venindes venneliste igennem, at X havde en profil der mindede mere om hendes navn, og som lignede hende på en prik.

Jeg bliver utrolig flov, og havde anbragt en kæmpe "lort" i hænderne på mig selv, da jeg så havde fået skabt en anstrengt forhold til X bare på grund af denne dumme sag.
 

Dette forhold kører mere eller mindre frem til sommerferien, hvor vi efter ferien stadig har det lidt, men så sker det utrolige: En morgen hvor jeg kommer kørende i skole (på cykel) går hun på fortovet ved siden af, og vinker og smiler pludselig til mig. Jeg blev helt overrasket over dette- så overrasket, at jeg ikke kunne gøre andet end blot at vinke - men intet smil.
 

Heldigvis kører jeg igen forbi hende næste morgen, hvor hun igen vinker og jeg smiler og vinker tilbage. Næste gang ved badminton hilste og smilte vi til hinanden, og alt var sådan set godt igen.

Lige indtil jeg (føler jeg selv) har dummet mig igen.
 

 

Jeg har efter nogle ugers overvejelse tilføjet X (den rigtige profil) på Facebook, og jeg føler mig helt utroligt skyldig nu. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg føler bare, at jeg har gjort noget, som jeg overhovedet ikke skulle gøre.

Jeg ved ikke, hvordan X har tænkt sig at reagere på denne anmodning, men det mest sandsynlige er, at hun accepterer den, da vi ikke er "uvenner" længere. Men er vi venner?
 

 

Bare fordi man snakker godt sammen til en fritidsaktivitet, er man så direkte venner af den grund, og dermed okay at tilføje den anden selvom man ikke kender personen helt?

Jeg kan virkelig ikke gøre op med mig selv, om det er godt eller skidt, hvad jeg har gjort. Nu har jeg gjort det, og håber at hun vil acceptere min anmodning, men jeg er skide nervøs alligevel.

Jeg er på den ene side sikker på, at jeg har gjort det rigtige for i hvert fald et lille "venskab" med hende i virkeligheden, men hvad nu hvis hun ikke accepterer? Bliver det så ikke akavet og ubehageligt at komme til badminton igen?
 

 

Jeg har haft denne tanke med i overvejelserne om at tilføje hende, og havde det ikke været fordi at risikoen var der, havde jeg tilføjet hende for lang tid siden på den rigtige profil.
 

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Har jeg rodet mig ud i noget værre møg, eller har jeg gjort det rigtige?

Indsendt af: Kath, Pige 16 år

Hejsa!
Ja, det er godt nok en lidt træls situation du står i. Jeg synes (som jeg kan se det), at det virker som om hun gerne vil dig. Du skal bare glemme alt det med den forkerte venneandmodning. Alle kan komme til at lave sådan en fejl, og det er helt okay. Jeg synes sagtens at du kan sende en ny venneandmodning til "den rigtige X." Hvis hun accepterer er det jo bare super, og hvis hun ikke gør er der jo ikke noget at gøre ved det. Men jeg synes ikke at du så skal "stramme" forholdet igen, for det lyder jo til som du skriver, at i har det godt sammen når i er til badminton. Nu har du haft et stramt forhold til hende i så lang tid, og det virker til at i endelig er ved at løsne lidt op, og opdage at hun måske ikke er så slem alligevel. Du skriver at hun vinker til dig og smiler, og det er jo et godt tegn. Hvem ved, måske sidder hun derhjemme på Facebook og tænker: "Ej jeg vil gerne være venner med hende her, men jeg tør bare ikke at spørge." Lidt ligesom dig. Så mit råd er: tag chancen, og gør det. Fortsat rigtig god dag, og held og lykke. :)
- Kath

Indsendt af: Hendederduvednok, Pige 17 år

Kære du.
Jeg vil ikke skrive dig et langt svar, men blot minde dig om at en venneanmodning på facebook ikke betyder alt. Fx kan man jo godt være venner med hele sin klasse på facebook, uden egentlig at bryde sig om dem alle.
At du først blev skuffet over, at (du troede) hun afslog din venneanmodning, det er jo selvfølgelig helt forståeligt - så din reaktion behøver du skam heller ikke have det dårligt med.
Men søde du... Jeg tror ikke, at det er noget, du skal bekymre dig videre over. Selvom man måske ikke er "direkte venner", så kan man SAGTENS tilføje hinanden på de sociale medier. Intet problem! Det er jo også en sjov måde at komme til at lære nogle lidt bedre at kende, uden måske nødvendigvis at snakke helt vildt meget med dem.
Hvis ikke hun accepterer din anmodning, så kan det jo også bare være, at hun kun er venner med hendes nærmeste. Det behøver på ingen måde at have noget med dig at gøre! Det skal du slet ikke bekymre dig om.
Jeg håber, det hele løser sig for dig.
Tanker A

Indsendt af: T.R.N, Pige 14 år

så spænene er en mobil ikke

Hvor afhængig er du af din telefon?