5

Træt af skolen - hvad skal jeg gøre?

Dreng 15 år

Hejsa. Jeg er en dreng på 15, og jeg står med et ret alvorligt problem der kan have stor betydning på min fremtid. Sagen er den at jeg efteråret sidste år, kom ud i nogle lidt uforventede problemer som jeg slet ikke kunne holde op med at tænke på i ET HALVT ÅR, det var forfærdeligt, tro mig! Jeg sagde ikke og har stadig ikke sagt det til nogen hvad det var der var galt, men i kan lige få det at vide.
 

Min nuværende ven blev sidste sommer lidt uvenner med en af mine veninder, de blev venner igen, men.. Hendes mor havde åbenbart et alkoholproblem, og det prøvede jeg naturligvis at hjælpe hende med, men det gik ikke helt som forventet.. Hun satte nemlig slet ikke pris på min hjælp, sagde ikke engang bare tak. Jeg blev ret sur og sagde at hun ikke skulle kontakte mig mere, det har hun så alligevel gjort et par gange siden, men da har jeg formået at afvise hende.
 

Der kom så siden nogle småproblemer på vejen, men dem har jeg ikke fået gjort det store ved. Men nu til mit hovedsalige problem :)
 

Sagen er nemlig den at jeg er kørt fuldstændig død i skolen aka jeg er skoletræt på højeste niveau. Og da jeg lige pt går i niende er det ikke lige det bedste tidspunkt at blive det. Det er bare, lige siden februar sidste år må det så være, har jeg syntes at skolen bare var for langt ude og jeg alligevel ikke skulle bruge noget af det, det har jeg så ført med hen i det nye skoleår efter ferien, og man kan kun sige at det bliver værre med tiden.
 

Jeg orker den bare ikke mere! jeg er træt af lærerne, og jeg er træt af alle de ligegylde ting man skal vide som man alligevel ikke kommer til at bruge i hverdagen.
 

Så ja, i kan nok godt høre at jeg overhovedet ikke er motiveret. Det er både mine forældre og lærere ret "oprevede" over, mens jeg bare lader som ingenting fordi jeg ikke magter at tage snakken.
 

Kan sige så meget som at mine forældre pt overvejer om jeg overhovedet skal gå til eksamen til sommer sådan som det er nu. Grunden til jeg ved det skyldes en rigtig, rigtig dum vane jeg har haft det sidste halve år. Jeg har nemlig cirka dagligt været inde og tjekke deres Intra, altså deres link til skolen hvor de kan skrive med mine lærere, og ja, det passer! Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg startede og stadig gør det. Det begyndte lige i midten af min dårlige periode, og siden har jeg bare ikke kunnet lade være, så alle de ting mine forældre tror jeg ikke ved, ved jeg.
 

Jeg glemmer altid mine bøger i skolen hvis vi får lektier for, og det er ikke engang fordi jeg bare lader som om at jeg glemmer det, jeg glemmer det rent faktisk! Mine forældre er blevet pisset af hver gang, og egentlig kan jeg godt forstå dem, men egentlig kunne jeg samtidig ikke være mere ligeglad.
 

Mit selvværd er nede på laveste niveau, og det kan til tider godt være træls, men jeg gider samtidig ikke at være totalt ego, så jeg har valgt at leve med det :)
 

Jeg er en meget doven dreng, laver ikke noget til idræt i skolen fordi jeg ikke orker det, spiser rigtig meget, men tager ikke på af det, laver kun idræt hvis jeg kan se at det er noget hvor man ikke skal løbe eller lign. Jeg er meget træt hele tiden, og sover længe i weekenderne selvom jeg egentlig ikke går ret sent i seng.

Hvad skal jeg gøre? Er jeg bare et sted hvor der ikke er noget at gøre, eller er der en løsning? :)
 

Håber at nogle af jer kan give et godt svar :) tak på forhånd :)

Indsendt af: Bjarke

det kunne se ud som om det kunne være godt at tage 10. klasse måske også på efterskole. Efterskolerne er rigtigt gode til sådan nogle ting

Indsendt af: 1.g'er

Hey b. Du minder mig lidt om mig selv da jeg gik i 8. Jeg tog et år på efterskole i 9., hvor jeg fik udvidet mine kompetencer både socialt og fagligt. Jeg lærte at elske at gå i skole. Jeg kan varmt anbefale det, og det lyder som om, det kan gavne dig.

Indsendt af: Anonymous

Hej, jeg er en pige på 15 år, der går i 8. klasse. Jeg har aldrig rigtigt været skoletræt, men jeg har haft en helt masse dårlige tider.
Jeg tror, at det vil hjælpe på problemet, hvis du ændre lidt på nogle vaner. Måske ville det hjælpe, hvis du sover lidt mindre. Det virker måske lidt mærkeligt, men man kan også blive træt og doven af at sove for meget og slappe af hele tiden. Og det vil nok hjælpe meget, hvis du gør det sjovt, hyggeligt eller spændende at gå i skole. Lav noget sjovt med dine venner i løbet af skoledagen, hyg dig med vennerne (og andre) i timerne og i stedet for at tænke, at du ikke kan bruge det du lærer i skolen til noget, så tænk, at du måske en dag kan bruge det til noget, og at det måske vil få dig til at virke meget klog og smart. Det kan helt klart indponere nogen.
Venlig hilsen :-).

Indsendt af: LouTeasdale

Hej(:
Jeg syntes det de andre skrev med efterskole lyder rigtig fornuftigt. Men lige nu syntes jeg at du skulle prøve at løse de mindre ting, det du skrev i starten af brevet syntes jeg du burde snakke med nogen om. Måske dine forældre eller lærer eller en anden du stoler på, og så vise dem det brev du har skrevet. Jeg tror at hvis du får løst de problemer, og måske nogle andre du ikke har skrevet i brevet, så kan du få mere overskud til at have lidt mere fokus på skolen. Måske har du brug for en pause fra det hele, nogle uger hvor du kan få løst de mindre problemer, og så sætte dig det mål at du skal gå en tur hver dag, ikke en lang tur men bare hvor du kommer ud og får lidt luft, det har ofte hjulpet på mig. Jeg håber du kan bruge mit svar til noget(:
Venlig hilsen L(:

Indsendt af: olga1002

det lyder som om at du har fået en mindre depression