2

Tvivlende evner.

år

Hej, jeg er en 14 årig pige, der lige er startet i 8. klasse. Jeg har et stort problem.
 

Jeg har i det meste af mit liv haft et rigtigt dårligt selvværd og rigtig dårlig selvtillid, men har altid klaret mig god i stort set alting. Mine søskende siger onde og negative ting om mig nærmest hver dag. Det er især min søster, der siger, at jeg er dum og slet ikke kan finde ud af noget som helst.

 

Sidste år begyndte min veninde så også at sige sådan nogle ting til mig og det bliver bare værre og værre.

For nogle få dage siden sagde hun til mig, at hun helst ikke ville arbejde sammen med mig i en opgave, der skal fremlægges om et par uger, fordi hun synes, at jeg er dårlig til alt det, som foregår mundtligt. Hun gik så alligevel med til at arbejde sammen med mig. Det var måske kun af medlidenhed.

 

Men det hænger i hvert fald ikke sammen med det hun sagde cirka to dage efter: at hun prøver på at give mig lidt mere selvtillid. Hvordan synes hun selv, at det går? For mig ser det ud til, at det går i den modsatte retning.

 

Også alle andre fra klassen tvivler på mine evner og tror, at jeg er super dårlig til alle fag. Når vi bliver delt i grupper af læreren og skal lave gruppearbejde, siger de andre i gruppen for det meste, at jeg ikke behøver at lave noget, sikkert fordi de tror, at jeg ødelægger det hele, og ellers så lukker de mig nærmest helt ud af gruppen.

 

Nu går vi i 8. klasse og skal lige til at have være første karakterer. Jeg er bange for, at jeg får dårlige karakterer, fordi at læreren muligvis tror, at jeg ikke gider at lave noget. Jeg har bevist overfor dem, at jeg sagtens kan, og at jeg er god til meget af det, men det gør ingen forskel.

 

For tre måneder siden steg mit dårlige selvværd og min dårlige selvtillid meget af en eller anden ukendt grund. Det at de ikke tror på mig får mig til at tvivle på mig selv. Mener de virkelig, at jeg er så dårlig? Jeg vil ikke risikere at miste mig selv igen. Derfor har jeg brug for, at de har lidt mere tiltro til mig. Det hele får mig til at føle, at jeg slet ikke er værdig til deres liv.

Hvad skal jeg gøre? Hvad kan jeg gøre? Hvad burde jeg gøre?
Må jeg få lidt hjælp, tak?

Indsendt af: Anonym0102

Hej
Jeg går i 7'ende og har også dårlig selværd. Jeg har i 1-2 år haft problemmer med at jeg ikke kan lide mig selv, men nu er jeg ved at få det bedre med mig selv. En af grunende til at jeg ahvde det dårligt var fordi jeg overreagerede. Jeg havde de samme tanker som dig, men nu er jeg ved at blive mere tro mod mig selv. Det kan være du måske også overeagere en smule? Eller har du ikke særlig meget tro mod dig selv? Måske har du haft det svært? Jeg tror det bliver bedre når du får karaktere, så kan du se hvor klog du er ;)

Indsendt af: Anonym

Hej, jeg går i 7'ende, og ikke for at lyde voksen, men du er midt i pubetteren(ihvertfald i den) Og det kan godt være med svært, og især det problem med at tvivle på sig selv, ikke høre ordenligt efter på hvad veninderne siger, altså misforstå dem.. Gik selv i klasse med en pige, hun havde indlæringsvanskeligheder(ikke fordi jeg tror på, hun er bare et godt eksempel på nogen ting, og det eneste eksempel jeg umiddelbart kan frembringe, og oveni købet ville det heller ikke hjælpe på dit selvværd at sige du havde indlæringsvanskeligheder, anyway.) Men hende her pigen, som sagt har indlæringsvanskeligheder, og hun prøver, virkelig prøver, hun er ikke lige den man tænker "jubii" ved hvis man kommer i gruppe med hende, men hun prøver og det er vigtigt, jeg kan høre dig at du også prøver(du har så bare ingen problemer med de ting) hende pigen her, hun er Udemærket til at øve sig i de ting hun skal sige til en fremlæggelse, men når hun så først står der, går det bare ikke særlig godt, virkelig øv! Kunne forestille mig at din veninde har det på samme måde med dig? (vil forresten ikke kalde det en veninde hvis ikke hun respektere dig som du er.) Har aldrig været publikum til dig, så ved det ikke med sikkerhed. Det er svært at tackle lavt selvværd, men hvad med at gå til nogen dramaøvelser? så vil du ihvertfald blive bedre til at tale foran flere, prøve at deltage, og fortæl dine klassekammerater at du sagtens kan og de ikke skal vælge dig fra. Prøv at fortælle det til en lærer, ved godt at det ikke altid er det fedeste, fordi der kan blive talt grimt i krogende,men det er en ide? c-:
lige en sidste ting, fortæl din veninde at du ikke vil have hun siger at hun ikke vil i gruppe med dig, foran dig, da det er ikke kun dig men flertallet der ikke kan lide den opførelse især ikke af en du sikker holder af.

knus og held og lykke her fra!