14

Veninde

Pige 13 år

Hej, jeg er en pige på 13 år og går i sjette klasse.

 

Jeg har en mega iriterende veninde. Vi kalder hende "M" Første gang jeg oplevede noget, var at hun skrev klamme luder til mig på Snapchat.

Jeg tog er screenshot og viste min mor det. Vi talte med m's forældre, men hun løj bare og sagde det ikke var hende.

 

Anden gang var det over SMS hvor M skrev "jeg hader dig din klamme so" vi snakkede med vores lærer, men M havde selvfølgelig slettede det fra mobilen.

Jeg vil ikke være veninder med hende, men problemet er at hvis jeg "dropper" hende, har jeg ingen at være sammen med..

 

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af: Smejdt15, Pige 15 år

Hej pige
Hvis M ikke respektere dig, er hun ikke god at hænge ud med.
Det er vigtig, at du ikke er sammen med nogen der gør dig utilpas, eller gør dig ked af det.
Prøv at se om du kan finde nogle andre at hænge ud med, du går kun i 6. klasse, der er masser af tid til at finde nye venner.
Det kan godt være svært at finde nye venner men jeg tror det vil være godt for dig. Du lyder også såret over, at din veninde gør sådan noget mod dig, og du føler dig måske en smule sårbar. Tro på dig selv, du kan godt!

Indsendt af: E. S., Pige 14 år

Hej.

Sikke en ubehagelig situation du er havnet i. Jeg kan godt selv kende det der med at hvis man dropper den ene, har man ikke andre at være sammen med. Men hvis du ikke føler dig tilpas i hendes selskab, eller bare ikke synes at hun er rar at hænge ud med skal du under ingen omstændigheder presse dig selv til at fortsætte med at være sammen med hende.

Lige meget hvor svært det kan være at afvise hende og fortælle hende at du simpelthen ikke synes hun er venlig, bør du lytte til dit hjerte og gå efter det der mærkes mest. Så selvom at du ikke føler at du har nogen andre at være sammen med, synes jeg ikke at du stadigvæk skal hænge fast på at være hendes ven for hun har stukket dig i ryggen (ordsprog), og udefra de ting som hun har kaldt dig er hun ikke værd at være sammen med. Fortæl dine forældre at hun altså har løjet, og at du eventuelt synes at dine forældre skal sige det videre til hendes forældre for så hjælper det meget mere. :)

Prøv at ignorer hende lidt (selvfølgelig ikke på en hård måde), men prøv at giv udtryk for at du altså godt vil hænge ud med nogle andre nu og giv opmærksomhed til nogen andre du godt kunne tænke dig at være sammen med.

Jeg håber du kan bruge mit råd.
- Knus

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Hej pige
Det lyder sørgme ikke sjovt. Jeg forstår 100% hvad du mener. Denne M lyder virkelig ikke som en rar person. Jeg er sikker på at hvis du siger fra (selvom det er svært) så giver det mugelighed for nogle andre søde piger, at se hvor sød DU er. Du lyder som en virkelig oprigtig person, og det er der mange der sætter pris på. Det kan godt være at du ikke kan se din nye ven lige nu, men måske står hun lige på den anden side af hjørnet. For at komme der hen bliver du bare nødt til at tage et skridt væk fra M, så er du et skridt tættere på hjørnet❤️

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Jeg er en pige på 10 og har nu prøvet det rigtigt maget efter hånden, jeg syntes at du skal prøve dette råd, find en god ven og når du har fåndet en og du er sikker på det skal være den person så dropper du din vinende så har du en du kan være sammen med og så slipper du for din ireterende vinende

Indsendt af: Nadia, Pige 14 år

Jeg synes at du skal droppe din veninde. Hun sidder og nedgører dig, og det gør en rigtig veninde ihvertfald ikke. Ud fra teksten er hun virkelig ikke værd at samle på, og jeg er sikker på at du får nogen nye og meget bedre veninder, end hende.

Indsendt af: Julie, Pige 15 år

Hej
Hun lyder helt sikkert ikke som en god veninde, som du fortjener. Hvis det er, så prøv at se om der er nogle andre piger fra klassen, som du måske kan lære at kende?
Og hvis du absolut gerne vil beholde din veninde, så tag fat i hende og spørg, om hun gerne vil være din veninde, for det gør dig ked af det, at hun skriver sådan nogle beskeder.
Eller også kan du bare prøve som sagt at være sammen med andre, og så skal hun nok komme over til dig :)
Hvem ved.. Måske har hun en dårlig dag? Eller måske er hun sur og har svært ved at formulere sig, og så bare skriver onde beskeder.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Du skal fortælle hende at hun er droppet og så skal du finde nogle gode venner start eventuelt til en sportsgren og find nye venner der

Indsendt af: mig123456, Pige 15 år

Hej pige.
Det lyder ikke som om, at din veninde viser dig den respekt, man skal, når man er veninder. Jeg synes, at du skal tale med hende om det, og hvorfor hun gør, som hun gør. Hvis det ikke virker, må du tage det op i klassen. Det er ikke specielt fedt, at din veninde gør sådan noget imod dig.
Mvh mig

Indsendt af: Slagt-en-hellig-ko, Pige 14 år

Jeg syntes ikke at din veninde fortjener dit venskab. Drop hende og vis at du sagtnes kan klare dig uden hende.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej pige på 13.

Det lyder som en ubehagelig situation som du er havnet i. Nu har jeg ikke selv prøvet det, men hvis det var mig ville jeg gå til M og fortælle hende at du ikke syntes om den måde hun opfører sig på. Håber det løser sig<3

Indsendt af: Anonymous, Pige 10 år

Hey lad M være finde nogle andre venner/veninder du skal har det godt ikke skidt jeg har prøve det jeg er muslim det er min veninde os hun sagde jeg være dårlig muslim og min mor har sagt nåde grim om mig til hendes mor jeg gik og sagde det til min mor min mor sagde det ikke passer jeg fik nye venner og vininder det bedste råd jeg kan giv dig er finde nogle andre venner

Indsendt af: Chri17w3, Pige 11 år

Snak med hende og sige at det skal stoppes nu det er ikke rart det du gør og du har bare at stoppe du er gået til grænsen

Indsendt af: mmf , Pige 16 år

vi ville gøre alt for at snakke med nogle andre

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Jeg syntes 100% at du ikke skal være sammen med hende mere.
Jeg har også været ude i at der var en veninde, der var sådan over for mig.
Skynd dig og drop hende, hun er ikke god for dig.

Forelsket i den samme - hvad gør man?