13

veninder

Pige 12 år

Hej

 

jeg skulle have været sammen med min veninde, men jeg var stresset og kunne så derfor ikke alligevel.

Vi havde planlagt at vi skulle have pizza, popcorn og se film.

 

Men så da jeg skrev at jeg ikke kunne skrev hun at jeg var en dårlig veninde.

 

Hvordan gør jeg hende glad igen?

Indsendt af: LW, Pige 13 år

Jeg ved ikke med at gøre hende glad igen. Efter min mening burde du prøve at forklare hende hvor stresset du var. Jeg har ingen ide om hvorfor du var stresset, men jeg er en meget stresset pige som kan forstå at du ikke kunne hænge ud med din ven. Jeg ville ikke prøve at gøre hende glad, men prøv at forklare hende at du ikke kunne være glad i den situation.

Indsendt af: hilsen pigen, Pige 9 år

:(:(:(:( jet kan godt forstå vis du er ked af det var/er straset

Indsendt af: Anonymous, Pige 12 år

Hej. Vi synes at du skal prøve at tale med hende og sige at du var stresset og at du altså ikke kunne være sammen begrund af det og at du håber at hun fårstår det

Indsendt af: Blondinen og Rø..., Pige 13 år

Kære pige.
Jeg kender den følelse alt for godt, min veninde har et temperament, som gør at hun bliver let sur, men jeg synes efter min erfaring at du skal sige undskyld og lade være med at presse hende. Giv hende lidt plads til at falde ned, og hvis det ikke virker så snak med en voksen. Jeg håber virkelig du kan bruge mit råd.
De kærligeste hilsner blondinen og rødtoppen<3<3

Indsendt af: Anonymous, Pige 12 år

En fra min klasse blev os mega sur på mig da jeg sagde det samme men lidt efter spurgte jeg skal vi tage den aften i weekenden og hun sagde ja og det ende med at vi blev BFFF

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Hej
Det er da forståeligt, at man nogle gange er i nogle situationer, hvor man bare ikke lige kan overskue for hvor hurlumhej.

Har selv lige været i en ret så slem situation, hvor jeg var ved at miste min bedste veninde, fordi jeg havde gjort noget virkelig dumt.

Men nu tilbage til dig. Jeg ville mene, at du evt kunne prøve stille og roligt at forklare, at du havde været lidt stresset, og at du bare havde brug for en dag med lidt pusterum, altså en dag bare for dig selv.
Hvis hun så bliver ved med ikke at ville forstå dig og din situation, så må du godt begynde at prikke lidt til hende på en kærlig måde. Så kunne man sige, at det ville være trist, hvis det er det I skal komme op at skændes om, for I er jo gode veninder, og som veninder skal man jo altid støtte hinanden, så godt som muligt.

Så kort sagt er mit råd, at du starter ud med at forklare dig. Hvis det ikke hjælper, må du godt prøve at bløde hende lidt op ved at tale om jeres ellers mega gode venskab, som du jo ønsker det bedste .

Håber da, at rådet kunne bruges.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 11 år

jeg syntes ikke du er en dårlig venninde. prøv at tal med hende og få problemet løst.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 15 år

Jeg syntes at du skal tale med hende om hvad der fik hende til at skrive sådan det kan være I har misfåstået hinanden.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 11 år

jeg syntes ikke du er en dårlig venninde. prøv at tal med hende og få problemet løst.

Indsendt af: Anonymous, Pige 10 år

Måske skulle du fortælle hvordan det var og prøve at gøre det godt igen.

Indsendt af: Anonym/girl, Pige 13 år

Hej
Jeg kender alt for godt selv, at man har travlt og kan blive nød til, at aflyse en aftale. Du kan eventuelt prøve, at spørge indtil en anden dag i kan være sammen. Sørg for at komme i en god snak med hende igen. Det kan ramme hårdt at blive kaldt en dårlig veninde. Så du kan også fortælle, at du ikke ville kunne aflyse samtaler dermed at være ærlig.
- Håber du kan bruge det <3

Indsendt af: No_Name_Really, Pige 17 år

Hej
Jeg er selv meget stresset og derfor ved jeg næsten hvordan du har det.
Du skal mærke efter inden i dig selv om hvordan du har det. Hvis du ikke kan magte eller overskue at skulle tilbringe tid sammen med andre, så er det helt okay. Det er dit helbred som kommer i første række. Husk det. Så hvis der er, så tag gerne en dag eller to fri fra skole, hvis du stadig er stresset. Det er vigtigt at du passer på dig selv og ikke får det værre end nu. Husk, du er den vigtigste person i dette spil.
Angående din veninde, så skal du ikke forsøge at gøre hende glad. Du skal bare forklare hende hvordan du har det - altså hvor stresset du har været og hvorfor du ikke kunne være sammen med hende.
Hvis det er, så kan du altid tilbyde hende at være sammen en anden dag, når du får det bedre. Hvis din veninde får forståelse for din situation, så kan du måske snakke med hende om hvorfor du føler dig stresset (har du snakket med dine forældre eller andre voksne...?)
Men husk, dit helbred kommer i første række. Hvis du bliver ved med at presse dig selv og blive endnu mere stresset, så ender du i et meget dybt hul, som du vil få svært ved at komme op ad. Derfor, tænk på dig selv og for styr på de ting som gør dig stresset. Slap af, tag lidt fri fra skole hvis det er nødvendigt og snak med nogle voksne. Med hjælp er du snart tip top klar igen

Indsendt af: , Dreng 22 år

ok

Forelsket i den samme - hvad gør man?