3

Venner / Ikke venner.

Dreng 15 år

Hej.

 

Jeg er en dreng på 13 år der ikke har haft venner længe.
Men nu føler jeg endelig jeg er kommet ind i en "gruppe", det nederen er bare, at der er en i klassen som INGEN er venner med, ham har jeg, af ren godhed (ikke for at være venner), snakket med osv.

 

Men han går rundt og siger jeg er hans bedste ven, og fortæller mig alle mulige ting (ikke klamme ting, men alligevel) som man i hvert fald ikke siger med mindre man er bedste venner.

Han klæber op ad mig, og vi har ikke engang været hjemme ved hinanden.

 

Og selvom det er synd for ham at jeg er hans bedste ven uden vi er venner, føler jeg at dem jeg endelig føler jeg er begyndt at blive venner med, synes enten jeg er underlig, han er mega underlig eller at det er underligt jeg "er sammen med" ham / han klæber op ad mig.

 

Så jeg håber i har en måde jeg kan få mig ud af problemet, uden at såre nogen og uden at miste venner.
 

Hilsen Mig

Indsendt af: WeKeepThisLoveI..., Dreng 16 år

Hejsa
Jeg har haft det samme problem (at der er en der klæber sig op af mig, men jeg ikke rigtig vil have så meget med ham at gøre.) Selvføgelig er det grusomt at sige direkte til ham: "jeg gidder dig ikke, de andre driller mig på grund af dig." Men jeg synes at det er vigtig at ingen bliver såret, så jeg har nogle ideer til hvad du kan gøre:
-Invitèr ham til gruppen
Du behøver ikke at spørge om han vil være med i gruppen, men du kan bruge mer tid sammen med dem du har i denne gruppe, måske kommer han med hvis han ser dig der. Og så måske får nogle andre venner, så kan ikke klæber sig op af dig.
-Hold dig på afstand, men ikke for langt
Hvis du snakker meget med ham, kan det måske være at du, ikke ignorere ham helt, men tage lidt pauser fra ham, så han måske kan se, at i ikke er helt så gode venner som han går og tror.
-Find andre der måske vil være med
Når du nu snakker med ham, måske kunne du prøve at spørge om han havde lyst til at komme hjem til nogle andre, prøv at blande det ind i en samtale.
Eller du kunne finde andre der måske ser lidt ensomme du (hvis du har muligheden) og spørge dem og de kan være sammen med ham.

Det var lidt af mine ideer, held og lykke :)
-WeKeepThisLoveInAPhotograph

Indsendt af: Proplemløseren, Pige 13 år

Hey
Jeg har mange gang prøvet at en person har klistret for meget op af en. Jeg var bare mere sammen med mine veninde. Men du er jo ikke mig. Men hvis jeg var dig vil jeg enden:
1. Lade være med at snakke med ham. Jeg ved det er ondt, men hvad skal man gøre
2. Sig sanhed. Det er svært. Men hvis du er heldig kan han forstå det.
3. Sig det til dine gruppe. De kan måske bedre sætte sig i din situation.
Du skal gøre det du føeler der er rigtigt. Føl din mavefornemmelse.
Kh Proplemløseren

Indsendt af: AltForGammelTil..., Pige 17 år

Jeg har selv prøvet det da jeg var på din alder, men du kan blive nødt til enten at se om der ikke er en i din gruppe du kan sætte ind i situationen, hvis det ikke betyder at de vil drille vedkommende yderligere. Hvis ikke, kan du forsøge at holde afstand til vedkommende, selvom det nok allerede er det, du gør, men ved at være lidt "optaget" hele tiden, så forstår de fleste det på et tidspunkt. Jeg gjorde det forkerte og meget lede ved at ignorere vedkommende totalt, og det skal du selvfølgelig ikke gøre. Men man kan godt holde afstand samtidigt med at man svarer pænt, hilser osv. Hvis han på den anden side er meget flink og ikke sådan "underlig" eller noget, kan du sagtens snakke mere med ham, for det vil dine venner godt kunne forstå, selvom det vil tage lidt tid.
Håber mit svar kunne bruges

Forelsket i den samme - hvad gør man?