Hannah er anbragt

Hannah er 16 år og bor på et opholdssted. En dag ringer Hannah til BørneTelefonen og fortæller, at hun gerne vil bo for sig selv. Hun synes nemlig ikke, at pædagogerne på opholdsstedet lytter til hende. 

Hannah har prøvet at tale med sin sagsbehandler om det. Men hun føler sig ikke hørt. Nu har Hannah møde med sin sagsbehandler igen om 1 uge. Og det plejer at gå rigtig dårligt. Hannah bliver tit så vred, at hun ender med at gå fra møderne. 

Rådgiveren på BørneTelefonen fortæller, at Hannah kan få en voksen fra BørneTelefonen med til mødet. Det hedder en bisidder. Bisidderen kan hjælpe Hannah med at få sagt det, der er vigtigt for hende. 

Hannah vælger at få en bisidder. To dage efter mødes hun og bisidderen derfor på et bibliotek i den by, hvor Hannah bor. De taler om, hvad Hannah gerne vil sige til sin sagsbehandler. De aftaler også, at bisidderen kan bede om en pause, hvis Hannah bliver vred under mødet. 

Til mødet med sagsbehandler får Hannah fortalt, at hun ønsker at bo for sig selv. Sagsbehandler lytter til hende, og tager hende alvorligt. De aftaler, at der skal laves en plan, hvor Hannah tydeligt kan se, hvad hun skal blive bedre til, før hun kan flytte for sig selv. 

Hannah deltager i hele mødet. Hun bliver lyttet til. Og det bliver slet ikke nødvendigt, at bisidder hjælper hende med at bede om en pause. 

3 uger efter er Hannah igen til møde med sin sagsbehandler. Bisidderen er også med denne gang. På mødet gennemgår de, hvor langt Hannah er kommet med det, hun skulle øve sig på. Der mangler stadig lidt, før hun kan flytte fra opholdsstedet.