Maria er bisidder

Maria%20er%20bisidder%20hos%20B%C3%B8rneTelefonen

32-årige Maria tager med børn og unge til samtale i kommunen eller Statsforvaltningen. Hendes opgave er at gøre mødet trygt og hjælpe børnene med at få sagt, hvad de gerne vil sige.

Det kan være en stor opgave at gå til møde i enten kommunen eller Statsforvaltningen, hvis man er barn. Der er mange svære ord, det kan være svært at få sagt det, man gerne vil – og man er måske også nervøs for, hvad der bliver besluttet på mødet. 

Derfor kan børn og unge få en voksen fra BørneTelefonen med til mødet. Det hedder en ”bisidder”, og det er gratis.

Maria er bisidder i Børns Vilkår, og hun fortæller, at mange børn ikke ved, hvad de skal spørge om, og hvad de har krav på – eller hvordan møderne foregår. Det er her, at en bisidder kan hjælpe.

”Jeg mødes altid med børnene før møderne, hvor jeg fortæller lidt om mig selv, så de ved, hvad jeg kan hjælpe med. Og så spørger jeg ind til barnets situation og hvad udfordringerne er. Hvad er det lige præcist, at barnet har brug for?”

Sammen aftaler bisidderen og barnet, hvor de skal mødes første gang. Det kan fx være i skolen, derhjemme eller i klubben.

Maria fortæller, at hun taler med barnet om, hvad der skal ske på mødet og sammen forbereder de sig på, hvad der skal siges til mødet.

”Jeg siger til barnet, at samtalen er for dig. Du skal ikke sige, hvad du tror, at jeg gerne vil høre – men sig hvad du vil sige,” fortæller Maria.​

 

Maria er ikke på kommunens eller forældrenes, men på barnets side. Og hun støtter barnet så meget som muligt.

”Når jeg er med til møderne, oplever jeg, at børnene får sagt nogle ting som de ellers ikke ville få sagt. Det skyldes både, at vi før hvert møde taler om, hvad det er vigtigt at få sagt på mødet, men også fordi, at det er trygt for dem, at jeg er med. Bare det, at jeg sidder med til mødet, er rart for dem, fordi de ikke føler sig alene. Der er en, der kan hjælpe dem, hvis noget skulle gå galt,” fortæller Maria.