Facts om spiseforstyrrelser

Her kan du og din gruppe finde BørneTelefonens tal og grafer om spiseforstyrrelser fra 2016. I 2016 handlede 836 samtaler på BørneTelefonen om spiseforstyrrelser. Det svarer til 2,3 % af alle samtaler, der var på Børnetelefonen i 2016.

 

Citaterne, som I her kan læse, er fra breve, børn og unge har skrevet til BørneTelefonens Brevkasse. Her kan I læse andre eksempler på, hvad børn og unge, der har selv har spiseforstyrrelser eller kender en som har, skriver til BørneTelefonen. Samtidig får I et indblik i, hvad rådgiverne på BørneTelefonen svarer børn: Brevkassen og Børn hjælper børn.

Af pigerne, som har haft en samtale på BørneTelefonen, var der 3% af samtalerne, som handlede om spiseforstyrrelser. Af drengene handlede 0,3% af samtalerne om spiseforstyrrelser.
Fordelingen for de forskellige aldersgrupper er sådan, at 0,1% af samtalerne for de 6-9-årige handlede om spiseforstyrrelser, 0,9% for de 10-12-årige, 2,4% for de 13-15-årige, 3,6% for de 16-17-årige og 3,7% for dem, der er 18 år eller derover.

Hvis I vil læse mere om spiseforstyrrelser, kan I også besøge Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade