Sofies stedfar tog på hende

Sofie på 14 år ringer til BørneTelefonen. Hun er rigtig ked af det og fortæller, at hun er stukket af hjemmefra og lige nu bor hos en veninde. 
Sofie tør ikke komme hjem igen. Hun er bange for sin stedfar, der drikker. 

Forleden aften gik det helt galt. Stedfaren kom ind på Sofies værelse, efter hun var gået i seng. Hun bad ham gå, men han ville ikke. I stedet begyndte han at tage hende på brysterne. Sofie blev rigtig bange. 

Næste dag fortalte Sofie det hele til sin mor. Men moren troede ikke på hende. 
Nu vil Sofie ikke længere være derhjemme. Hun tør ikke, når stedfaren er der.  Men hun ved ikke, hvor hun så skal bo. 

Rådgiveren på BørneTelefonen fortæller Sofie, at hun kan få hjælp fra sin kommune. Derfor er det vigtigt, at kommunen får besked om, hvordan det er hjemme hos hende.
Sofie ved ikke, om hun har mod til alene at fortælle kommunen om stedfaren. Men BørneTelefonen kan hjælpe hende. En af BørneTelefonens bisiddere kan hjælpe Sofie med at få det sagt. 

Allerede dagen efter mødes Sofie med bisidderen hjemme hos veninden. Sammen skriver de ned, hvad der skete den aften, da stedfaren kom ind til hende. Bisidderen tager derefter med Sofie til kommunen og hjælper hende med at fortælle det hele. 

Kommunen beslutter at anmelde Sofies stedfar til politiet. De beslutter også, at Sofie skal blive hjemme hos sin veninde, imens de undersøger, hvilken hjælp Sofie og familien skal have. 

Efter 3 måneder er Sofie og bisidderen igen til møde på kommunen. På mødet aftaler de, at Sofie kommer på efterskole. Kommunen beslutter også, at Sofie i starten skal besøge sin venindes familie i de weekender, hvor der er lukket på efterskolen.