Victor fik en bisidder

 

Victor er 10 år. Hans forældre er skilt. Derfor bor Victor 9 dage hos sin mor og 5 dage hos sin far. Lige om lidt har Victor sommerferie. Men han glæder sig ikke rigtig. For hans forældre skændes om, hvor meget ferie han skal have hos sin mor og hos sin far. 

Fordi de ikke kan blive enige, skal Victor til børnesamtale i Statsforvaltningen. Det har han mange sommerfugle i maven over. Han har nemlig ikke prøvet at være til sådan et møde før. Og han er rigtig bange for at komme til at sige noget, der vil gøre hans far ked af det. 

Victors mor har hørt, at børn der skal til møde i Statsforvaltningen kan få en bisidder med fra BørneTelefonen. Bisidderen støtter barnet og hjælper med at få fortalt det, barnet synes er vigtig at tale om. Victor synes, det lyder som en god ide. Han vil gerne have en bisidder. Hans mor har derfor hjulpet ham med at ringe til BørneTelefonen og bede om en.

Victor mødes med sin bisidder henne på skolen. Bisidderen forbereder Victor på, hvad mødet i Statsforvaltningen kommer til at handle om. Hun forklarer også, at Statsforvaltningen hjælper forældre med at lave nogle gode aftaler for deres børn. Statsforvaltningen taler også med børnene for at høre, hvordan de helst vil have aftalerne.

Victor fortæller bisidderen, at hans far gerne vil holde sommerferie med ham 3 uger i træk. Victor vil gerne holde ferie med sin far, men ikke i så lang tid. Han kan bare ikke lide at sige det til sin far. Han er nemlig nervøs for, at det vil gøre faren ked af det.  

Da Victor og bisidderen sidder inde i Statsforvaltningen, og mødet starter, har Victor stadig lidt sommerfugle i maven. Men med hjælp fra bisidderen, får han fortalt, hvordan han gerne vil have sommerferien. 

Victor synes, at børnesamtalen i Statsforvaltningen går rigtig godt. Han bliver lyttet til og det er rart at have bisidderen med, for hun hjælper ham med at huske at sige det hele.